Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, la bordul puitorului „Viceamiral Constantin Bălescu”

240
Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, la bordul puitorului „Viceamiral Constantin Bălescu” - loctiitorul-1637080522.jpg

Articole de la același autor

Locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cornel Eugen Cojocaru, a efectuat, weekendul trecut, o vizită de lucru, în portul militar Souda Bay din Creta, pentru a analiza modul în care marinarii și scafandrii militari de la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” își desfășoară misiunile în cadrul Operației EUNAVFOR MED „IRINI”.

La dialogul purtat de acesta cu echipajul navei a participat și locțiitorul comandantului Comandamentului Componentei Navale, comandor Marcel Neculae. Delegația Statului Major al Forțelor Navale a fost întâmpinată de comandantul puitorului de mine și plase 274, căpitan-comandor Daniel Gheorma, după care, membrii echipajului au raportat modul în care își execută activitățile la posturile de luptă.


„În ciuda restricțiilor impuse de situația sanitară actuală, cei 84 de militari ai echipajului au prezentat un nivel foarte bun al moralului, ceea ce transmite cu promptitudine capacitatea acestora de a îndeplini în cele mai bune condiții misiunile încredințate. Profesionalismul marinarilor militari a fost apreciat de contraamiralul de flotilă Cornel Eugen Cojocaru, echipajul navei fiind asigurat de suportul constant al conducerii Statului Major al Forțelor Navale”, precizează locotenent Alexandru Turturică, ofiţerul responsabil cu activitatea de informare şi relaţii publice de la bordul navei.

Pe timpul desfășurării vizitei de lucru la bordul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, au fost marcate cele patru decenii de la intrarea navei în serviciul Marinei Militare Române, la data de 16 noiembrie 1981, prin citirea realizărilor notabile ale echipajului, consemnate în Cartea de Onoare a navei.

Nava militară românească este integrată în gruparea navală a Operației „IRINI”, sub mandatul Uniunii Europene, și își continuă misiunile de asigurare a respectării embargoului armelor impus Libiei și de consolidare a securității maritime din bazinul mediteraneean, urmând să se întoarcă, în portul militar Constanța, pentru raportul final, la începutul lunii ianuarie a anului viitor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2685 secunde