Localuri din Mamaia, sancționate drastic pentru că nu respectă restricțiile anti-COVID-19!

566
Localuri din Mamaia, sancționate drastic pentru că nu respectă restricțiile anti-COVID-19! - controalepolitiesursaipjconstant-1596379106.jpg
Sute de societăți comerciale au fost verificate, în sfârșitul de săptămână care s-a încheiat, de echipe formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și specialiști de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitar Veterinară, Direcția de Sănătate Publică și Protecția Consumatorului. Acțiunile din acest week-end se înscriu în lungul șir de controale derulate de autorități, sub coordonarea Instituției Prefectului, pentru a verifica modul de respectare a restricțiilor impuse de starea de alertă, în contextul coronavirusului.

Astfel, peste 250 de forțe de ordine au ieșit în verificări, pe litoral, atât în noaptea de vineri spre sâmbătă, cât și în seara următoare. Oamenii legii au verificat atât aspecte privind măsurile de protecție individuală, cât și cele privind protecția consumatorului sau prestarea serviciilor. Iar numărul neregulilor constatate a fost considerabil. În fiecare noapte au fost verificate în jur de 140 de societăți comerciale de pe tot litoralul, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei. De exemplu, în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost sancționate două localuri din stațiunea Mamaia, unde forțele de ordine au depistat că nu erau respectate măsurile de diminuare a impactului riscurilor. Unul dintre localuri a fost amendat cu 5.000 de lei, iar celălalt cu 4.000 de lei. În plus, în stațiunea Neptun, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală la Legea 8/1996, privind dreptul de autor și drepturile conexe.

"Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normelor de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică, pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor", au arătat polițiștii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.414 secunde