Lituania se opune recunoașterii vaccinului Sputnik V pe certificatul de vaccinare european

271
Lituania se opune recunoașterii vaccinului Sputnik V pe certificatul de vaccinare european - vaccccc-1617098452.jpg

Articole recomandate

Ambasadorul Lituaniei pe lângă Uniunea Europeană a anunțat că țara sa consideră o „linie roșie” includerea vaccinului rusesc Sputnik V pe certificatul de vaccinare pe care UE intenționează să îl implementeze pentru a relansa călătoriile intracomunitare, relatează Politico.


Simonas Šatūnas a declarat că Lituania se opune includerii pe certificatele de vaccinare ale oricăror vaccinuri care nu au fost aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).


Lituania „este ferm convinsă că doar vaccinurile autorizate [de EMA] ar trebui să facă parte din Certificatul Digital Verde”, a afirmat acesta pentru Politico.


Comentariile lui Šatūnas au venit după ce comisarul european pentru piața internă Thierry Breton a anunțat duminică în cadrul unui interviu acordat televiziunii franceze că executivul UE vizează lansarea certificatului comun de vaccinare până la mijlocul lunii iunie.


Sputnik V este subiectul unei evaluări continue a EMA însă agenția nu l-a autorizat deocamdată, fiind așteptat ca aceasta să inspecteze în luna aprilie unitățile în care este produs primul vaccin dezvoltat de cercetătorii ruși.


Šatūnas a subliniat că Europa ar trebui să se concentreze pe creșterea producției de vaccinuri în care a investit în detrimentul aprobării unor vaccinuri străine.


Companiile farmaceutice germane BioNTech și Curevac se află printre cele care au primit fonduri UE.


Ambasadorul lituanian a mai afirmat că recunoașterea doar a vaccinurilor autorizate de EMA pe certificatul de vaccinare european reprezintă o modalitate de a consolida încrederea publică în instituțiile UE precum Agenția Europeană pentru Medicamente și Centrul European pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor.


Šatūnas susține de asemenea că recunoașterea doar a acestor vaccinuri va sprijini industria farmaceutică europeană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7971 secunde