Litoralul românesc, luat cu asalt de imigranți. Garda de Coastă, în alertă

648
8
Valuri de imigranți tranzitează România aproape zilnic, în tentativa lor de a ajunge către țări precum Germania sau Italia. Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, a fost convocat la Haga, week-end-ul trecut, pentru a discuta despre situația migranților. În timp ce se purtau discuții la cel mai înalt nivel, două ambarcațiuni au fost interceptate intrând ilegal în România. 


Cu toate că autoritățile și-au făcut treaba și de această dată, situația pare una care tinde să scape de sub control, tocmai prin prisma numărului din ce în ce mai mare de imigranți care sunt gata să facă orice pentru a avea o viață mai bună. 
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat, la sfârșitul săptămânii trecute, o ambarcațiune de agrement, la bordul căreia se aflau 97 de persoane. Totodată, o altă ambarcațiune cu aproximativ 120 de persoane la bord a fost blocată de polițiștii de frontieră în zona comună de patrulare româno-bulgară, nava și persoanele de la bord fiind preluate de autoritățile turce. 


Patru dintre cei 97 de migranți irakieni și iranieni depistați în apropierea țărmului românesc al Mării Negre au ajuns la spital, având simptome specifice enterocolitei, iar două dintre ele au rămas sub supraveghere medicală. 


Garda de Coastă a acționat cu trei nave, reușind blocarea ambarcațiunii, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă turce, acestea preluând atât pescadorul, cât și persoanele. Totodată, au fost informate, prin intermediul forumului de cooperare la Marea Neagră, autoritățile de frontieră bulgare și turce. 


"Ambarcațiunea suspectă avea la bord mai multe persoane dispuse pe toate punțile, inclusiv pe suprastructură. S-a declanșat imediat o acțiune de tip SAR, oferind sprijin și asistență navei aflate în pericol. La bord se aflau 97 de persoane, care au declarat că sunt cetățeni din Iran și Irak (40 bărbați, 21 femei și 36 de copii), care au fost preluate de polițiștii de frontieră, în vederea efectuării activităților specifice în astfel de cazuri", susține agent principal de poliție Ionela Pasat, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă. 


Situația a fost atent monitorizată de către polițiștii de frontieră, inclusiv cu ambarcațiuni gonflabile de viteză pentru asistență, cât și cu echipaje dispuse de-a lungul țărmului, în cooperare cu jandarmii constănțeni și polițiști din cadrul IPJ Constanța. 


Pescadorul a fost escortat de navele Gărzii de Coastă, în siguranță, în Portul Mangalia. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.


Comentează știrea

fani
11 septembrie 2017
care garda ?

Garda de coasta au doar bulgarii ! Ei reusesc sa-i insoteasca pe emigranti pana ajung in apele noastre ,de unde-s preluati cu mare alai de catre cei care nu dovedesc ca-si fac datoria de a pazi cu adevarat granita maritima.....Cum ajung la noi trecand linistiti prin apele bulgarilor ? Stiu ei de ce .

Constănțean
11 septembrie 2017
Stop

Până când ???

atentie
11 septembrie 2017
pericol de terorism

Autoritatile sa ia masuri pana cand nu este prea tarziu

Pavel
11 septembrie 2017
Atitudini mizere de neoameni

Cu asalt ?! Adica asa cum a fost in Grecia? Bai ce titluri ! Dar ca litoralul chiar pe bune este luat mereu cu asalt de sute de hoti si alte scursuri violente romanesti ce ziceti? Dar de aia care dau cu cutitul fara sa fie de la ISIS si isi ucid nevestele,copii,vecinii ce ziceti? De niste nenorociti fugiti din fata unor netrebnici ne e frica,dar de conationalii violenti si ucigasi care umbla printre noi nu spunem nimic? Dar milioanele de romanii care au luat cu asalt pietele muncii din Europa de de bine? Pai noi suntem chiar mai buni,...pe bune? Romanii de ce nu raman in tara,ca doar nu e razboi?!!! Ce usor e sa arucam cu cacat in ventilator......

Liviu Burebista
11 septembrie 2017
Pentru Pavel,

Mai Pavele tu sigur faci parte dintr-un ONG de-al lui Soros. Daca i-ti plac asa de mult teroristii musulmani, eu i-ti propun sa i-i iei la tine acasa. Stii tu de ce vin in Europa, invadatorii astia? I-ti spun eu de ce; vin ca sa distruga civilizatia crestin-europeana, ei nu sau integrat in nici-o tara europeana si nici nu se vor integra vreodata. In ochii lor si al religiei lor criminale, noi santem pagani si ne considera inferiori lor.Conform ideologiei lor criminale care se cheama islam, noi trebuie sa disparem, daca nu ne convertim la islam. Asta scrie in coranul lor,sa-i omoare pe cei care nu sant de aceeasi religie cu ei, sa nu aibe prieteni "necredinciosi". Asa sa impus islamul peste toti in lume, cu moarte si cu teroare. Asa ca nu ne compara pe noi romanii cu acesti indivizi fanatici, noi ne-am integrat aproape in totalitate , prin tarile in care am ajuns. Nu Romanii sant aceia care seamana spaima si teroare, peste tot in Europa. Cine sant autorii tuturor atentatelor diabolice, care au inspaimantat tot continentul si nu numai? Cine pune bombe ?, Cine intra cu camioane in plina viteza, in mase de oameni nevinovati?Cine injunghie oameni pe strada? Ai uitat cumva de constanteanca noastra care a fost spulberata de masina teroristului musulman din Londra? Asta este multiculturalismul si globalizarea pe care vor sa ne-o bage cu forta pe gat, cei de la UE , Soros, grupul Bilderberg si toate satanele care propovaduiesc globalismul. GLOBALISM = COMUNISM. GLOBALISM= Stergerea identitatii popoarelor. GLOBALISM = DICTATURA LA SCARA MONDIALA.

Răspuns la: Atitudini mizere de neoameni
Adăugat de : Pavel, 11 septembrie 2017
Cu asalt ?! Adica asa cum a fost in Grecia? Bai ce titluri ! Dar ca litoralul chiar pe bune este luat mereu cu asalt de sute de hoti si alte scursuri...
a-mirabilis
11 septembrie 2017
mana cereasca pentru romani

Citesc aici ,pareri impartite.Daca e bine sau nu?Refugiatii astia cauta si ei locuri unde sa traiascaCred ca pe munca lor.Acum,in Romania ,sint multe locuri de munca de refuzat pentru multi asistati social.In aceasta situatie ,cred ca odata cu sosirea acestor cetateni dornici de maibie,structurile abilitate,in secunda doi a sosirii acestora ,sa le ofere loc de munca;Cules de struguri,prune,porumb.Avem deficit de medici la tara,soferi,ospatari,bucatari,bodygarzi,salubritate.constructii,Deci,in concluzie,guvernantii in loc sa se gandeasca de unde sa colecteze ajutoare ,mai bine s-ar gandi cum sa-i repartizeze in locurile de munca neocupate de romanii cu anumite pretentii.Case?Cate sate sint parasite si cu case de locuit?!Asa ca fara vaicareli,puneti-va alesii sa gandeasca pentru ca si voi sa traiti bine ca altii, de pe urma unora dintre romani care muncesc pe alte meleaguri.Daca nu vor,expulzare in maxim 2-3 saptamani.Dar repede pana cand umanitarismul ,nu va contine in propozitiile lui si ajutor pentru... lene.

Liviu Burebista
11 septembrie 2017
nenorocire si blestem pt romanio si Romania

Cine i-si inchipuie ca invadatorii musulmani, au venit ca sa ne culeaga noua porumbul si prunele, face o mare greseala. Multi dintre noi, credem ca indivizii acestia gandesc la fel ca noi, ca au aceiasi mentalitate ca noi. Gresit. O foarte mare greseala, care ne va costa foarte scump, pe noi si mai ales pe copii nostrii. De ce nu puteti oameni buni sa pricepeti, ca islamul este incopatibil cu democratia. Islamul uraste democratia si tot ce are legatura cu democratia, si mai ales cu religia crestina. Islamul lupta de 1400 de ani inpotriva Crestinismului si al Europei implicit. Stramosii nostri au luptat si si-au dat viata ca noi sa nu devenim Pasalac turcesc, iar acum unii dintre noi i-si inchipuie ca teroristii astia au venit sa ne ajute sa culegem porumbul.Cat de naiv sa fii, sa nu vezica Europa este cucerita de islam, bucata cu bucata. Iar noi i-i primim cu flori.Se vede treaba ca tzatza Merkel le-a spalat creierele la multi.

Răspuns la: mana cereasca pentru romani
Adăugat de : a-mirabilis, 11 septembrie 2017
Citesc aici ,pareri impartite.Daca e bine sau nu?Refugiatii astia cauta si ei locuri unde sa traiascaCred ca pe munca lor.Acum,in Romania ,sint...
OSCAR
18 septembrie 2017
loan/împrumut,

Eu sunt oscar wesley de nume. Eu locuiesc in romana, vreau să folosesc acest mediu pentru a vă alerta tuturor solicitanților de împrumut să fie foarte atenți, pentru că există înșelătorie peste tot. Acum cateva luni am fost tensionate din punct de vedere financiar, și din cauza disperarea mea am fost scammed de mai multe on-line de creditori. Am pierdut aproape speranța până când un prieten de-al meu ma trimis la un creditor foarte fiabil numit Serghei Shikunov Servicii de Împrumut care să-mi împrumuți un împrumut negarantat de 75.000 de dolari în 24 oră fără nici un stres. Dacă vă aflați în nevoie de orice fel de împrumut, contactati-l acum prin e-mail: [email protected] sunt folosind acest mediu pentru a vă alerta tuturor solicitanților de împrumut, din cauza naiba am trecut prin în mâinile acelor creditori frauduloase mulțumesc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde