Liderii musulmani din România avertizează: "Există lăcașuri de cult islamice neavizate. Se propagă idei religioase necunoscute"

765
3
Liderii musulmani din România avertizează:

Articole de la același autor

Liderii musulmani din România, prin muftiul Muurat Iusuf și președinții UDTR și UDTTMR, solicită autorităților române să acorde o mai mare atenție problemelor cu care se confruntă această comunitate din România. Ei atrag atenția că pe teri-toriul țării noastre există lăcașuri de cult musulman neautorizate de Muftiat și care "propagă idei religioase necunoscute"


"Solicităm autorităților române ca în această perioadă tensionată la nivel internațional să acorde o mai mare atenție problemelor cu care se confruntă și comunitatea musulmană din România și care odată scăpate de sub control ar putea avea repercusiuni asupra întregii societăți. 


Este vorba despre existența, pe teritoriul României, a lăcașurilor de cult musulman în care se propagă idei religioase necu-noscute, lăcașuri care nu au avizul Muftiatului Cultului Musulman din România. Despre existența lor și despre pericolul pe care acestea îl prezintă, noi, reprezentanții celor trei instituții, am atras atenția și în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o la începutul anului cu parlamentarii constăn-țeni. Pentru o gestionare cât mai eficientă a acestei probleme considerăm că trebuie urmat modelul din Marea Britanie, acolo unde lăcașurile în care se propagă fundamentalismul sunt închise", se arată în scrisoarea semnată de Muurat Iusuf, Gelil Eserghep (UDTTMR) și Osman Fedbi (UDTR). 


De asemenea, cei trei solicită public reglementarea legislativă a înființării și funcționării lăcașurilor de cult islamice. "Considerăm că orice lăcaș de cult, indiferent de confesiune, trebuie să fie avizat de cultul căruia îi aparține și de alte instituții abilitate ale statului. În aceeași măsură, personalul care oficiază slujbe ar trebui să fie avizat atât de cultul respectiv, cât și de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din cadrul Guvernului României. Astfel, vom evita situațiile în care anumiți cetățeni străini sau români își asumă statutul de reprezentanți ai comunității musulmane, vorbesc în nu-mele acesteia și oficiază slujbe, ignorând instituțiile abilitate ale statului român", se arată în comunicatul de presă.


Liderii musulmani din România susțin că, deși nu doresc să creeze panică mai ales în actualul context tensionat cu atentatele teroriste, sunt obligați să sem-naleze "aceste derapaje pentru a nu ajunge în situații similare celei din Franța". "Nu vrem ca asupra unor comunități istorice, precum cea turcă și tătară din România, care și-au câștigat un respect deosebit în România și care sunt parte a mozaicului etnic dobrogean, să planeze suspiciuni sau, mai rău, să fie marginalizate și chiar stigmatizate", se mai precizează în comu-nicatul de presă.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ruslan
26 noiembrie 2015
Bani pe net sigur!

Bani pe net sigur! Iti oferim GRATUIT cel mai avansat curs online din care inveti rapid cum sa faci bani pe net sigur! Cursul este complet, pe intelesul tuturor si cu explicatii simple, pas cu pas. Primesti totul pe adresa ta de email! Inveti in numai cateva zile, GRATUIT, cum faci bani pe net sigur! Cand doresti cu cea mai mare seriozitate acest curs, cere alte informatii la adresa de email: [email protected]

gheorghe
26 noiembrie 2015
inchinare

theta healing, chakra, http://www.braco.me/en/events/detail/upcoming/160/,, braco me// fel si fel de nebunii in loc sa ne inchinam ladumnezeu cel real.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5782 secunde