Libertatea pedelistului Marius Ciobanu costă 20.000 de lei

711
Libertatea pedelistului Marius Ciobanu costă 20.000 de lei - ea37cb561bc490cac9a90776aa08d1a8.jpg
Ieri, magistrații de la Tribunalul Constanța au constatat că sunt îndeplinite condițiile de admisibilitate în principiu în ceea ce privește cererea de liberare provizorie pe cauțiune înaintată de Marius Ciobanu, fostul director adjunct de la ITM Constanța. El este judecat, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Judecătorul de ședință de la Tribunal a stabilit cauțiunea la suma de 20.000 de lei, bani ce trebuie plătiți până astăzi, la ora 12, urmând ca la ora 14 să se judece solicitarea privind eliberarea în principiu a lui Ciobanu. Abia când va exista la dosar dovada că suma respectivă a fost virată în contul Ministerului Justiției instanța se va putea pronunța pe admisibilitatea în principiu a cererii. Dacă ea va fi admisă în principiu, judecătorii vor acorda un alt termen, la care dosarul privind eliberarea lui Ciobanu pe cau-țiunea fixată va fi judecat pe fond.
Marius Ciobanu a fost arestat pentru 29 de zile, la data de 14 octombrie, de magistrații de la Tribunal, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, la data de 9 octombrie 2009, Marius Ciobanu, în calitatea pe care încă o avea, de director coordonator adjunct al ITM Constanța, ar fi pretins de la denunțătorul D.D., administrator al unei societăți comerciale care se ocupă cu transporturile de cereale, o sumă de bani neprecizată pentru ca, în schimb, să intervină pe lângă un subordonat de-al său care să soluționeze în mod favorabil denunțătorului o plângere referitoare la nerespectarea de către firma în cauză a legislației referitoare la raporturile de muncă. Mai exact, pe rolul ITM Constanța ajunsese o sesizare a unui fost angajat al firmei denunțătorului, care reclama că nu fusese plătit o perioadă de șapte luni.
La data de 13 octombrie 2009, în jurul orei 12, Marius Ciobanu a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupție primind suma de 2.500 lei de la denunțător. La aceeași dată, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 14 octombrie, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a lui Ciobanu pentru 29 de zile.
În fața anchetatorilor, inculpatul a spus că este nevinovat și că a încercat să rezolve conflictul dintre angajator și angajat pe cale amiabilă, pentru a-i degreva pe subordonații săi de o parte din sesizări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6045 secunde