Primarii reclamă desființarea posturilor comunale:

Liber la infracțiuni în județul Constanța, cu voia Poliției

1626
4

Articole de la același autor

Înființarea secțiilor rurale de poliție în favoarea posturilor comunale aduce nemulțumiri atât în rândul cetățenilor, cât și al primarilor din localitățile constănțene.
Noua organizare a intrat în vigoare de la 1 septembrie.
Începutul proiectului nu pare a fi unul promițător, deoarece, potrivit primarilor, noua organizare este în dezavantajul cetățenilor comunelor. Mulți dintre ei au observat deja probleme la nivel organizațional în ceea ce privește patrularea agenților de poliție în localitățile lor.
"Noul concept nu face decât să crească numărul contravențiilor și infracțiunilor. Comuna Corbu se întinde pe o suprafață de 13.000 de hectare, destul de mare încât să nu o putem străbate în cele șapte minute pe care le promit polițiștii.
Acest timp de intervenție este imposibil dintr-o comună în alta, din Cogealac, unde se află sediul Secției 5 Rurale de Poliție de care aparținem, până în Corbu. Este un traseu mare. Nu știu pe ce rațiuni a fost construit conceptul, însă nu este un avantaj" , susține primarul comunei Corbu, Marian Gălbișanu.
Timpul pe care polițiștii îl acordă intervenției este incredibil și pentru primarul comunei Comana, Ion Adam, care afirmă: "Un singur lucrător al postului de poliție comunală lucrează în continuare pentru Comana, în cadrul Secției 9 Rurală de Poliție. Pe lângă faptul că lucrătorii din cadrul postului de poliție nu reușeau să acopere toate infracțiu-nile petrecute în comună, în prezent, după două săptămâni în care agenții din cadrul Secției Rurale au fost puși în funcțiune, Comana este liberă la infracțiuni, patrulele de polițiști sunt inexistente".
De asemenea, nemulțumirea primarilor se referă și la lipsa polițiștilor de pe străzi. Ei susțin că oamenilor legii le este imposibil să acopere întreaga arie, deoarece nu au carburant. "Consumul de carburant este exagerat de mare și nu cred că această nouă mișcare va dura prea mult. Știm că nici posturile de poliție nu o duceau prea bine din punctul acesta de vedere, însă acum situația se schimbă și mai mult. Dacă pe un timp uscat patrulele de poliție nu ajung în cele șapte minute și nu acoperă întreaga arie, cum să privim cu optimism noul concept pe timpul iernii? Cum vor interveni patrulele de poliție pe timp de iarnă, prin troiene de zăpadă?", completează primarul comunei Comana, Ion Adam.

"Infracțiunile se țin lanț"
Nici primarul comunei Pantelimon, care se află în aria de acoperire a Secției 7 de Poliție Rurarlă cu sediul la Crucea, nu privește cu "ochi buni" noua schimbare a Poliției. " După ce că nici postul comunal de poliție nu reușea să rezolve toate cazurile de infracțiuni petrecute în comună, acum nici măcar jumătate nu sunt rezolvate. Timp de două săptămâni, de când polițiștii din cadrul Secției 9 Rurale și-au început activitatea, infracțiunile se țin lanț. Și mai grav este faptul că siguranța cetățenilor este pusă în pericol în astfel de situații", susține primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu.
Ceva mai optimistă se remarcă a fi Mariana Gîju, primarul comunei Cumpăna, pentru care Secția 1 Rurală de Poliție, cu sediul la Constanța, nu este o amenințare teritorială.
Spre deosebire de ceilalți primari, primarul comunei Cumpăna trăiește cu speranța că noul concept va aduce beneficii și o descreștere la nivel infracțional.
"Nu ne-am confruntat cu probleme la care agenții din cadrul Secției 1 Rurale de Poliție să nu le facă față" , menționează Mariana Gîju.



Comentează știrea

Caraivan
17 septembrie 2011
Ing. Mandruta Iulian

De unde a scos acest sef al Politiei Constantene Comisar sef Mandruta Iulian , timp de interventie la evenimente de 7 minute in mediul rural ???. Asta o fi vreunul care sta toata ziua la birou sau inginer , ori si una si alta . Dle Burlacu , va rugam sa franati prostia in IPJ si sa vorbeasca doar cei care se pricep , soarecii de birou sa-si vada de aroganta lor cum spunea Becali si sa nu mai pozeze in priceputi la toate , ca uite ce zic domnii primari mai sus .Mandruta = RUSINIIIICA !!!

Un primar
17 septembrie 2011
inginerii

In Cuget Liber de ieri , maria sa Mandruta spunea ca patrulele de la Sectiile de politie Rurala ajung in 7 minute la o interventie . Vorba unui primar ..... si iarna ? cand sunt drumurile inzapezite ? Eu zic sa-l puneti sef de patrula pe ATOATESTIUTORUL , INTELIGENTUL ...inginer , si sa-l vedem pe el in 7 minute la baba Leana din varful dealului , pe strada fara nume , pe dreapta , care-i violata si talharita de 5 ingineri ! Intelegem sa li se dea limbi la sefii de la Bucuresti care emana concepte noi de organizare a politiei , dar nici ....7 minute cum spune Mandruta . E prea de tot !

loy
17 septembrie 2011
realizarile rahatului bok

bravo nenorocitule bok....mai ai un an si te aruncam la tomberon!!!

Dodo
18 septembrie 2011
Iulian

Mindruta???? ... Simplu:....UN PROST . Un filfizon cu aere de profesor . A compromis si tradat ingineria , iar acum are pretentii de mare politist . Nici nu si-a sters bine nasul de inginer si face deja recomandari si da sfaturi ca un mare politist . Cati hoti o fi prins pana acum acest inginer ?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Cum ajung polițiștii constănțeni la țară
Pagina a fost generata in 0.4486 secunde