Legea privind închisoarea la domiciliu a fost respinsă definitiv de Parlament

120
Legea privind închisoarea la domiciliu a fost respinsă definitiv de Parlament - jail-1589973726.jpg
Camera Deputaților a respins, miercuri, în unanimitate, proiectul privind executarea la domiciliu a pedepsei închisorii și supravegherea prin brățară electronică, inițiat de senatorul PNL Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.


S-au înregistrat 305 voturi pentru respingere, iar un deputat nu a votat.


Proiectul prevedea că persoanele condamnate la pedeapsa închisorii pentru care s-a dispus executarea acesteia la domiciliu vor fi supravegheate în permanență prin intermediul unei brățări electronice și a fost adoptat de Senat în ședința din 31 martie.


Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru a fi respins la propunerea liderului deputaților PSD, Alfred Simonis.


"Nu numai că și cei de la PSD au votat pentru respingerea acestei inițiative, am insistat să fie respinsă. (...) În timp ce planeta se confruntă cu această criză, pandemie, cei de la PNL au introdus pe șestache un proiect prin care cei care săvârșeau infracțiuni grave să execute pedepse la domiciliu. A fost nevoie ca astăzi, luându-i prin surprindere pe liberali, să introducem proiectul pe ordinea de zi. A fost respins. Nu mai există pericolul ca aceștia să execute pedepsele în vilele de protocol", a spus Simonis.


Liderul PNL Florin Roman a indicat faptul că sunt mai multe proiecte ale PSD care au același obiect de reglementare și sunt ținute la sertar.


"Vă arăt că sunt două proiecte inițiate de Șerban Nicolae care au același obiect cu arestul la domiciliu și le țineți la sertar. (...) Poate vom respinge și legile făcute de PSD. Astăzi nu ați vrut să respingeți proiectul privind evaziunea fiscală. Ați vrut să-i țineți în brațe pe evazioniști", a spus Roman.


În 3 aprilie, președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat proiectul de lege inițiat de Alina Gorghiu drept o "aberație" și a anunțat că deputații liberali vor vota împotrivă.


"Este o aberație. E un proiect de lege care a fost inițiat de un senator al nostru fără a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fără a avea acordul conducerii PNL. PNL nu susține acest proiect de lege, Guvernul pe care îl conduc este categoric împotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat în camera decizională, Camera Deputaților, către grupul parlamentar al PNL să voteze împotriva acestui proiect, care este contrar liniei politice a PNL (...) și în cazul în care va trece de Camera Deputaților, pentru că am văzut că la Senat au votat într-o veselie aproape toți senatorii, îl vom ataca la CCR", spunea, la acea dată, Orban.


Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui proiect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6903 secunde