"Legea privind căutarea persoanelor dispărute, în ședința de Guvern"

144

Articole recomandate

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat miercuri că vrea ca proiectul de lege privind căutarea persoanelor dispărute, aflat în stadiul de avizare la ministerul pe care-l conduce, să fie finalizat astfel încât săptămâna viitoare să intre în ședința de Guvern.

"Suntem, repet, într-o analiză profundă până la nivelul ultimei secții de poliție, suntem cu modificări legislative pe care, de altminteri, doamna prim-ministru le-a anunțat deja. Și mă refer la legea care privește căutarea persoanelor dispărute, care este în avizare, în momentul de față în Ministerul Afacerilor Interne și pe care o să încercăm s-o ducem în ședința de Guvern de săptămâna viitoare, urmând ca doamna prim-ministru s-o trimită în Parlament cerând procedură de urgență pentru acest act normativ", a afirmat Fifor, miercuri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit ministrului, o altă prioritate a MAI este Legea privind Registrul persoanelor care au abuzat sexual pe cineva. "Este vorba de o lege deja în vigoare, dar care trebuie pusă în aplicare și pentru asta facem analiza pe Buget și pe nevoile logistice pentru ca această lege să intre de asemenea în vigoare", a adăugat Fifor.

El a subliniat că a dispus măsuri împotriva transportul ilicit de persoane.

"Astăzi am dispus măsuri imediate. Cea dintâi se referă la controlul și la, să zicem, demantelarea a ceea ce înseamnă transportul ilicit de persoane, pentru că, haideți să recunoaștem, acest copil nevinovat, Alexandra, a ieșit la ceea ce popular se numește 'Ia-mă, nene!'. Am dispus ofițerilor din Ministerul de Interne să treacă de urgență la aplicarea de măsuri în această zonă, pentru că, știm cu toții, există acești transportatori, să zicem, care stau la acest 'Ia-mă, nene!' și care sunt oameni pe care nimeni nu-i cunoaște, oamenii în mașina căruia se urcă, iată, pot fi nevinovați și ajung în situația dramatică de la Caracal. (...) Trebuie să luăm măsuri concrete pentru a putea să prevenim criminalitatea", a spus Fifor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că i-a cerut ministrului interimar al Afacerilor Interne urgentarea proiectului de lege privind căutarea persoanelor dispărute și va solicita Parlamentului procedură de urgență pentru acesta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.594 secunde