Ministrul Justiției nu se lasă!

Legea "Cărți contra reducerii pedepsei", pusă, azi, la zid

210
1
Legea

Articole de la același autor

Guvernul român este pregătit să abroge, în această săptămână, legea care le permite condam-naților să-și reducă pedepsele cu închisoarea dacă scriu cărți, a declarat, într-un interviu pentru publicația Wall Street Journal (WSJ), ministrul român al Justiției, Raluca Prună. 


"În nicio altă țară din Uniunea Europeană nu mai există situația în care sunt acordate beneficii pentru scrierea de lucrări științifice în închisoare. Este vorba și de o discriminare aici, deoarece nici cei care pictează nu beneficiază de nimic. Opera artistică din închi-soare nu trebuie recompensată în niciun fel. Voi propune Guvernului, la 3 februarie, să elimine această prevedere", a explicat Raluca Prună. 


Este de așteptat ca Guvernul să adopte propunerea, care va intra în vigoare a doua zi, notează WSJ, adăugând că, ulterior, Parlamentul ar putea vota o nouă lege prin care numărul zilelor reduse din pe-deapsă pentru scrierea de cărți științifice să fie mai mic, iar ve-rificările cu privire la conformitatea lucrărilor să fie mai stricte înainte de publicare. 


Reamintim că DNA a deschis dosar penal în cazul cărților scrise de către deținuți și face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizați profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările, reprezentanții editurilor care le-au publicat și funcționari ai ANP care au propus eliberarea. 


În documentul dat publicității de Hotnews, apar și cadre didactice de la universități constănțene care au acordat recomandări scrise pentru asemenea lucrări: ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea "Ovidius" din Constanța), coordo-natorul lui Gigi Becali; conf. univ. dr. Cristian Moșnianu (Univer-sitatea "Ovidius") a fost coordonatorul lui Șenol Zevri, fostul șef al Agenției de Mediu. Zevri a fost coordonat și de Virgil Frunză (Universitatea "Ovidius"). 


Lista continuă cu lector univ. Cristi Iftene - pentru o carte a lui Valerian Nica; prof. univ. dr. Mariana Panaitescu (UMC) - pentru două cărți ale lui Neculai Coman; prof. univ. dr. Gheorghe Ne-goescu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Claudiu Ristea; prof. dr. Dumitru Cristea (Univer-sitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Ion Adrian Alexandrescu; prof. univ. dr. Anca Cristina Stanciu (Universitatea "Ovidius") - pentru o carte a lui Lucian Beșchea; conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur (UMC) - pentru două cărți ale fostului inspector șef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache. 


Comentează știrea

Ema
3 februarie 2016
BANI

Castiga bani de acasa. Aceasta poate fi o mare oportunitate pentru tine! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa, maximum 3 ore pe zi, in funtie de abilitati. Cerinte: - calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta Nu este necesara experienta.Oferim instruire gratuia sub forma unor lectii prin e-mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi, dacă doriti, veti incepe sa lucrati. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4213 secunde