Lecție-vizită în Portul Militar Constanța, pentru elevii Şcolii Militare a Forţelor Navale

119
Lecție-vizită în Portul Militar Constanța, pentru elevii Şcolii Militare a Forţelor Navale - eleviiscoliimilitare-1604690908.jpg

Articole de la același autor

Elevii de anul II ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale au avut parte joi, 5 noiembrie, de o lecție-vizită, la navele militare din Portul Constanța.

Sub îndrumarea și explicațiile oferite de instructorii militari, elevii au făcut tururile fregatelor „Regele Ferdinand” și „Mărășești”, unde au vizitat compartimentele specifice fiecărei specialități pe care o studiază în școală. De asemenea, au avut ocazia să urce la bordul unui dragor maritim și să adreseze întrebări echipajului.

Nu a scăpat nevizitată nici nava-școală „Mircea”. Elevii militari au primit un tur complet, însoțit și de explicații despre atribuțiile pe care le au, de obicei, cadeții pe durata marșurilor de instrucție. Anul acesta, în contextul restricțiilor impuse de pandemia de SARS-CoV-2, elevii militari nu au avut șansa de a experimenta frumoasele tradiții marinărești specifice bricului „Mircea”, despre care se spune că reprezintă fundamentul pregătirii fiecărui marinar militar.

„Lecțiile-vizită la nave constituie un punct important în procesul de pregătire al elevilor, fiindcă astfel, tinerii au ocazia să intre în contact cu maiștri militari și cu ofițeri, să audă de la aceștia explicații și să cunoască, la prima mână, echipamentele și specificul fiecărui tip de navă și al misiunilor pe care acestea le îndeplinesc”, transmit reprezentanţii Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5635 secunde