X
X
Mai multe ştiri online:

"Laborator" de droguri lângă Constanța. Afacerea era ascunsă într-o fermă

Ştire online publicată Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015. Autor: Andra RAFTU
Mii de euro și o cultură de canabis. Asta au descoperit ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate în urma unor descinderi care au avut loc vineri dimineață.

Cu noaptea-n cap, polițiștii au descins în patru locații din municipiul Constanța și din Medgidia. Oamenii legii aveau informații că la imobilele respective locuiesc persoane bănuite că ar face trafic cu droguri de risc.

Ofițerii BCCO au descoperit la o fermă dezafectată de lângă municipiul Medgidia o cultură de canabis.

De asemenea, în urma descinderilor, anchetatorii au ridicat droguri și bani. Întreaga anchetă a fost coordonată de un procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Constanța.

"Din locuințele celor în cauză au fost ridicate aproximativ 600 de grame de canabis, 5.710 euro și 12.500 de lei, bani proveniți din comercializarea ilicită a drogurilor. Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi comercializat drogurile în municipiile Constanța și Medgidia", au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

La finalul perchezițiilor, anchetatorii au luat pe sus patru persoane. Acestea au fost escortate la sediul DIICOT pentru a da declarații. La închiderea ediției audierile erau în plină desfășurare. Oamenii legii urmează să stabilească la finalul cercetărilor măsurile legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Ge-neral al Poliției Române.

În luna mai a acestui an, ofițerii BCCO au mai descoperit o instalație pentru cultură de canabis "in door", 30 de grame de marijuana, 3 kilograme de substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive și 800 de grame de sub-stanță pulverulentă susceptibilă a avea aceleași proprietăți în urma unor descinderi.

Perchezițiile au avut loc în Constanța, Ovidiu și Valu lui Traian și, șapte persoane au ajuns în fața anchetatorilor pentru a da explicații. Acestea au fost bănuite de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, cultivarea și punerea în vânzare a drogurilor de risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.2877 secunde