La loc comanda! S-a renunțat la "galbenul intermitent"

350
La loc comanda! S-a renunțat la

Articole de la același autor

Autoritățile constănțene au repus în funcțiune semafoarele din municipiul Constanța, după aproximativ o lună în care acestea au funcționat pe "galben intermitent". Decizia revenirii la normalitate, pe străzile municipiului Constanța a fost luată de Primăria municipiului Constanța împreună cu Serviciul Rutier Constanța.

"Vă rugăm să manifestați atenție în trafic pentru a evita orice fel de incidente!", au subliniat reprezentanții municipalității.

Repunerea în funcțiune a semafoarelor a început de ieri dimineață, iar echipele administrației publice locale s-au aflat, ieri, toată ziua, pe teren pentru a lucra la acest aspect. Un alt aspect subliniat de municipalitate vizează faptul că nu vor fi făcute modificări în ceea ce privește timpii de așteptare la semafor.

Reamintim că, în repetate rânduri, constănțenii au reclamat că "galbenul intermitent" instituit după decretarea stării de urgență mai mult a încurcat traficul din municipiul Constanța și a dus la producerea de tamponări sau alte incidente rutiere în intersecțiilor din oraș.

Pe de altă parte, se impune precizat că, potrivit statisticii realizate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în perioada în care a funcționat "galbenul intermitent" nu au avut loc accidente soldate cu victime, ci numai incidente soldate cu pagube materiale, "însă numărul acestora este inferior celui privind accidentele rutiere produse anterior, pe fondul nerespectării culorii semaforului electric", au arătat reprezentanții Poliției Constanța.

Astfel, potrivit statisticii realizate de IPJ Constanța, pe parcursul lunii martie, numărul accidentelor ușoare a scăzut cu 26,78% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul accidentelor grave a înregistrat o scădere de aproximativ 78%. Scăderi semnificative s-au înregistrat și în ceea ce privește numărul victimelor: comparativ cu martie 2019, numărul victimelor rănite ușor a scăzut cu 33%, iar cel al victimelor rănite grav a scăzut cu 86%. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2639 secunde