Viețile pompierilor constănțeni, puse în pericol de MAI

La incendiu, cu "bomba" pe roți

2493
8
La incendiu, cu

Articole de la același autor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța este responsabil pentru salvarea, an de an, a mii de vieți puse în pericol de incendii, accidente rutiere sau alte evenimente nefericite extreme.

Pompierii sunt solicitați la intervenții care mai de care mai complicate și își riscă propria viață pentru a o salva pe a altora. Pentru acest lucru, ei primesc mulțumiri și recunoștință, însă pentru a-și putea face treaba așa cum este normal, ar trebui ca și dotările pe care aceștia le au să fie pe măsura secolului în care trăim. 


În momentul de față, pompierii constănțeni se deplasează la incendii și alte urgențe cu zeci de autospeciale, cele mai multe dintre ele adevărate hârburi. De fapt, dintre acestea, doar două sunt mai noi, celelalte având demult depășită vârsta de "pensionare". 


Cele două autospeciale au intrat în serviciul ISU Dobrogea în 2005 și sunt folosite la intervențiile din municipiul Constanța.

În rest, parcul auto este prea bătrân pentru gradul de dificultate pe care îl impun aceste urgențe, iar majoritatea autospecialelor sunt din anii ‘70-‘80. Majoritatea și-au depășit cu mult gradul de uzură și pot ajunge să fie periculoase pentru angajații care își riscă viața zi de zi, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

"Aceste mașini vechi trebuiau casate de 4-5 ani, însă au fost reparate din când în când, doar pentru a prelungi chinul celor care le utilizează. Mașinile sunt verificate zilnic, sunt întreținute în așa fel încât să poată interveni în situații de urgență, însă nu sunt performante. În plus, un alt factor important este gradul de poluare pe care aceste mașini îl creează de fiecare dată când ies pe ușa unității", ne-a declarat un angajat din cadrul ISU Dobrogea.

Orice problemă tehnică poate duce la o tragedie 


Pe lângă aceste probleme, alți pompieri au recunoscut faptul că dacă o autospecială, care cântărește 20-30 de tone, are o defecțiune, chiar și cea mai mică, aceasta poate deveni o adevărată "bombă" pe roți, punând în pericol viețile militarilor ISU, dar și pe cele ale celorlalți șoferi din trafic. 


Conform solicitărilor, județul Constanța ar trebui să primească 12 autospeciale noi: trei ambulanțe, șase autospeciale de stins incendii (trei cu capacitate medie și trei cu capacitate mare), o mașină pentru descarcerări grele și două pentru descarcerări ușoare.

Potrivit informațiilor de la MAI, la nivelul ministerului sunt 36 de autospeciale alocate pentru șase județe: Brăila, Buzău, Con-stanța, Galați, Vrancea și Tulcea. Constanța va avea cele mai multe autospeciale, deoarece aici se află Capu Midia, Portul Constanța, Centrala Cernavodă și alte obiective strategice.

Pe lângă aceste autospeciale, ar trebui să se efectueze servicii de instruire. Obiectivul general al serviciilor de instruire constă în însușirea cunoștințelor necesare utilizării produselor, echipamentelor specifice achiziționate și a funcționalității acestora solicitate în prezentul caiet de sarcini, de către utilizatorii finali.

Singura unitate din țară cu hârburi 


Scandalos este faptul că "ISU Dobrogea este singura unitate din țară care nu a fost echipată cu autospeciale noi, deși acest lucru este mai mult decât necesar", după cum ne-a declarat Paula Anghel, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea. Prin această dotare se dorește, pe lângă diminuarea timpului de răspuns al unităților la locul accidentelor sau dezastrelor, deplasarea în condiții de siguranță atât pentru angajați, cât și pentru pietoni sau alți participanți la trafic. 


Problema este că, în urma unui program de achiziție manageriat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sud Est pentru Situații de Urgență, din care face parte și județul Constanța, prețurile ofertate au fost peste plafonul maxim admis, fiind nevoie de o reluare a licitațiilor, care va avea loc în luna septembrie. 


"Noi nu avem puterea financiară de a cumpăra autospeciale noi", a declarat, pentru "Cuget Liber", Paula Anghel. 


Așadar, se pare că pompierii constănțeni mai au de așteptat până vor primi noile autospeciale.

400.000 de euro costă o mașină de pompieri 


"O autospecială nouă poate ajunge chiar și la 400.000 de euro. Într-adevăr, aceste mașini noi scurtează timpul de reacție pe care îl urmărește toată lumea, însă nu cu foarte mult, deoarece drumul trebuie parcurs în condiții de maximă siguranță. O autospecială nouă poate atinge viteza de 120 km / oră, însă se merge cu o viteză maximă de 90 km / oră, dacă terenul le permite, iar participanții la trafic acordă prioritate, așa cum este obligatoriu" - angajat ISU Dobrogea. 


Comentează știrea

Claudiu
29 august 2012
Pentru ca...

De ce nu au primit pana acum autospeciale noi? Poate pentru ca este cel mai corupt inspectorat din tara , poate pentru ca superiorii s-au obisnuit ca reparatiile sa fie suportate din veniturile subofiterilor sau poate pentru ca nu au niciun interes sa aiba in curte autospeciale noi , deci cu cu kilometraj functionabil . Este absolut intamplator faptul ca aproape toate masinile superiorilor sunt diesel .

,incetati sa mai spuneti ca nu sunt violenti si stau pe langa blocuri f bine
29 august 2012
bombele pe 4 picioare si cu multi colti

Locul cainilor nu e pe strada sau langa blocuri .nu pricepeti?Fiind animale( si nu unele nevonovate c a iepurii,oile sau vrabiile ci animale de PRADA SI CARNIVORE ,DECI AGRESIVE PRIN DEFINITIE ,oricand se poate trezi instinctul agresivitatii in ei-ca doavada miile de constanteni muscati si zecile de mii de romani muscati..asta ca sa nu mai pun la socoteala doar atacul prin latrat in haita-CHIAR DACA NU TE MUSCA ITI PROVOACA O SPAIMA URIASA SA TE INTALNESIT CU 5-6-7-8-9 CAINI !Cum e o posibil sa lasati zeci si sute de caini liberi ,nici castrati nici stransi in padocuri nici eutanasiati ,ei fiind periculosi ca nu sunt miei si oi!?!?!??!?!un popor primtiv si o gramada de inconstienti ca edilul din BANEASA..de mazarica al nostru ce sa mai spunem..

,incetati sa mai spuneti ca nu sunt violenti si stau pe langa blocuri f bine
29 august 2012
bombele pe 4 picioare si cu multi colti

e o haita de 7-8 caini maidanezi EXTREM DE AGRESIVI pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator si unii chiar mai mari ca lupii , nu pricep de ce nu au fost eutanasiati sau macar castrati pana acum? TREBUIE LUATI DE ACOLO,INDIFERENT CA II EUTANASIATI SAU CASTRAIT, DAR TREBUIE LUATI deoarece sunt exterm de agresivi si ataca in haita(noroc ca era cineva pe strada mai incolo si aveam un batz in mana ca altfel javrele astea maidaneze ataca ,mai ales oamenii singuri) ..aloo,,voi asteptati doar sa se faca sesizari si reclamatii ,nu vedeti ca orasul e plin de haite de caini? De la gar cfr pana dupa orice bloc de pe strada FErDINAND , si de la haitele din tomiS nord pana la haitele de la sudul orasului! Dv asteptati sa mai fie muscati sau mutilati oameni?....luati cainii aia , va rugam, ne dispera pe toti care trecem pe CARAIMAN inspre AUREL VLAICU sau inspre zona abator..si mai ies de acolo si vin in parcul de langa blocuri uneori ,sperie copiii ,batranii,oamenii bolnavi de inima!...aloo,se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .Stiu ca primaurl MAZARE doreste rezolvarea problemei maidanezilor si il sustin dar faceti-va si voi ecarisajul datoria,luati cainii maidanezi de pe strazi,de pe langa blocuri, curti parasite, hardughii si in general de pe spatiul public.Este incredibil la ce s-a ajuns!Colcaie orasul de caini!se aude ecarisajul? pe strada CARAIMAN, in curtea goala si parasita a fostului abator o haita de 7-8 caini EXTREM DE AGRESIVI .

,incetati sa mai spuneti ca nu sunt violenti si stau pe langa blocuri f bine
29 august 2012
bombele pe 4 picioare si cu multi colti

Aceasta este singura solutie sa scapam de aceste javre care a umplut capitala de rahatul lor,care latra turbati si de care iti este teama la orice pas. Unde mai vad acesti handicapati care le iau apararea ,si sunt si ei precum acesti maidanezii,in toata Europa asa ceva ???/

goe
29 august 2012
Mare adevar ai spus Claudiu . PCT.1

Cum sa dotezi un inspectorat care este cercetat penal pt angajarile frauduloase Dosar DNA angajarile anului 2007; cand sunt procese pe rol in urma disponibilizarilor facute abuziv , fara respectarea Metodologiei impusa de MAI si IGSU, si la care o sa fie cercetate penal alte cadre de conducere. Nu inteleg de se mai mira domnisoara Anghel cand ar trebui sa taca , sa se ascunda stie dansa de ce ( angajata cumva in 2007 ??? ). Nu va mai mirati domnilor de la ISU, va meritati soarta , cand o sa se faca curatenie totala pt o sa meritati autospeciale noi.

dude
29 august 2012
kkt

pompieri sa vorbeasca cu drogatu de mazare sa le faca si lor un carnaval ca se potrivesc la culoare

MASINA CU SOLDATI
31 august 2012
SMURD MOARTEA ROSIE -clona

Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si eu fac ce vreau in tara asta ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD si mi-am propus sa ucid acest popor ! Deja v-am demonstrat ca eu MOARTEA ROSIE SMURD sunt mai tare ca presedintele si guvernul acestei tari ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cumparat tractoare SMURD , motorete SMURD , barci SMURD si urmeaza sa cumpar submarine SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut presiuni enorme la colegiul medicilor pt a obtine asigurari malpraxis pt soldatii care lucreaza pe masinile EPA SMURD dar fara nici un rezultat !Pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am deturnat banii si masinile care trebuiau sa ajunga la ambulanta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am sabotat ambulanta privand-o de masini si aparatura medicala ! Va spun si mai repet pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD va pot spune ca am facut dispecerate in toata tara doar ca sa imi justific activitatea ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD cand merg la un caz merg insotit doar de mass media altfel nu mai merg ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am cheltuit cei doi la suta doar dupa bunul meu plac si nu ma poate verifica nimeni pt ca eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD oblig cadrele medicale din spitale sa faca voluntariat pe masina SMURD iar cine refuza I se deface contractual colectiv de munca ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD am facut doar afaceri paguboase pt statul roman ! Eu MOARTEA ROSIE SMURD coordonez majoritatea dispeceratelor din tara si trimit la locul solicitarii doar masina EPA cu soldati chiar daca exista masina cu medic si asistent la ambulanta ! Doar pt mine MOARTEA ROSIE SMURD nu exista reguli si legi in tara asta ! Eu MOARTE ROSIE SMURD m-am pus singur imparat pe ISU ! Eu sunt MOARTEA ROSIE SMURD!!!

christian louboutin sneakers
28 februarie 2014
christian louboutin sneakers

louboutin sale fifi Stiri Eveniment : La incendiu, cu "bomba" pe roți | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin sneakers http://swifg.com/images/fake-christian-louboutin-shoes.asp

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 August 2012
Stire din Eveniment : Incendiu în Gara de Nord
Pagina a fost generata in 0.3264 secunde