Mai multe ştiri online:
Procuror-șef adjunct al DNA, Marius Iacob:

"La DNA există 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați"

Ştire online publicată Luni, 30 Iulie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Marius Iacob, procuror-șef adjunct al DNA, susține, în proiectul de management depus la Ministerul Justiției, că la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt cercetați magistrați, dosare ce trebuie înaintate noii secții care va fi înființată în cadrul Parchetului General.


„Înființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție duce la modificarea competenței DNA cu privire la persoanele care dețin calitatea de judecător sau procuror. Legea nr. 207/2018 prevede și obligația Direcției Naționale Anticorupție de a înainta cauzele în care sunt cercetați magistrați, la momentul în care secția devine operațională. În prezent, la Direcția Națională Anticorupție sunt înregistrate aproximativ 300 de cauze care se află în această situație”, se precizează în proiectul de management al lui Marius Iacob, publicat pe site-ul MJ.


Iacob consideră că trebuie modificat urgent regulamentul de ordine interioară al DNA, întrucât Serviciul pentru combaterea infracțiunilor în Justiție trebuie desființat.


Legea 207/2018 prevede înființarea în cadrul Parchetului General a unei Secții pentru investigarea infracțiunilor din justiție, care are competența exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracțiunile săvârșite de judecători și procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.


Reamintim că Marius Iacob și-a depus candidatura pentru funcția de șef al DNA, însă a fost respins la proba interviului. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7379 secunde