La ce să ne așteptăm după cutremurul puternic din Vrancea. Anunțul directorului INFP

349
La ce să ne așteptăm după cutremurul puternic din Vrancea. Anunțul directorului INFP - cutremur1484580131-1540715344.jpg
Cutremurul care s-a produs duminică dimineața cu magnitudinea de 5,8 pe scara Richter face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea și nu așteptăm replici numeroase sau puternice, a declarat, duminică dimineața, pentru Realitatea TV, Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), scrie realitatea.net


"Cutemurul a fost o reacție la o acumulare de tensiune din ultimii ani. Activitatea seismică a fost destul de scăzută în ultima vreme și cutremurul a apărut ca o reacție la această activitate scăzută", a explicat Mircea Radulian, directorul științific INFP.

Specialistul a precizat că era de așteptat să apară o astfel de eliberare de tensiune.

Radulian a spus că, dacă sunt puternice, seismele din Vrancea sunt mai rare. Specialistul a mai explicat că seismele din Vrancea nu au replici numeroase și nici puternice.

Referitor la adâncimea la care a avut loc cutremurul, Radulian a spus că aceasta este una normală.

"E o adâncime normală pentru Vrancea. Puteam să ne așteptăm să avem și un cutremur mai mare. Faptul că sunt mai adânci, le face să aibă intensitate mai mică, deci au efecte mai mici decât cutremurele de suprafață. În schimb se simt pe o arie mai mare", a spus Radulian.

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică dimineața, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, arată ultimele date ale INFP.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (21 km), Covasna (35 km), Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (49 km) și Vălenii de Munte (58 km).

Seismul s-a produs înainte de trecerea la ora Europei Orientale, programată în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ora 4:00 AM a devenit ora 3:00 AM.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2018
Stire din Social : A FOST CUTREMUR!
Vineri, 14 Septembrie 2018
Stire din Social : Cutremur noaptea trecută, în România
Duminică, 09 Septembrie 2018
Stire din Social : Cutremur PUTERNIC în zona Vrancea
Pagina a fost generata in 1.3947 secunde