La ce metode recurg șoferii din Constanța pentru a scăpa de radare

1211
La ce metode recurg șoferii din Constanța pentru a scăpa de radare - fondradare-1377284487.jpg

Articole de la același autor

Bulevardele largi din Constanța le dau posibilitatea șoferilor constănțeni de a mări viteza, chiar dacă limita legală admisă este

de 50 km/h. Pentru a scăpa de aceste "mic" impediment, conducătorii auto au reușit să pună la cale câteva semne pentru a avea calea liberă asigurată.

Flash-uri, stații și radiouri - acestea sunt principalele metode pe care le folosesc șoferii constăn-țeni când vine vorba de aflatul prezenței echipajelor radar. Însă recent a apărut o aplicație pentru telefonul mobil, care îți arată în timp real unde anume se află polițiștii.

Flash-ul și stația - eficiente?

Cea mai la îndemână metodă pentru a-i atenționa pe șoferii imprudenți despre existența radarelor este flash-ul. Însă este posibil ca la un moment dat să nu fi atent, iar cum flash-ul este un semnal universal, îl poți interpreta greșit.

O altă metodă de atenționare este stația, însă aceasta este costisitoare și, de ce nu, ineste-tică. De obicei, stațiile sunt folosite de conducătorii de TIR-uri, care le folosesc pentru a comunica între ei și, pe această cale, se anunță și cu privire la existența radarelor. În plus, și polițiștii rutieri își pot achiziționa stații pentru a urmări feedback-ul, iar în acest caz nu ai rezolvat nimic.

Radioul - unele posturi de radio din Constanța care nu doar că prezintă comunicatele Poliției Rutiere, dar și difuzează mesaje de la șoferii din trafic de genul "radar galben în Lazu".

Aplicația "Colegu’"

Ultima metodă apărută este cea a internetului și, cum acesta a devenit ușor de accesat și de pe mobil, era și normal ca cei aflați în mișcare să se adapteze. Astfel, câteva persoane ingenioase s-au gândit să vină în ajutor, creând aplicații pentru telefoanele "deștepte" - smartphone. Una dintre acestea se numește "Colegu’" și este disponibilă atât pentru Android cât și pentru IOS. Tot ce-ți trebuie este o conexiune la internet. Aplicația îți poziționează pe hartă echipajele radar și filtrele Poliției Rutiere, astfel încât poți afla unde se află rutieriștii și poți alege rute ocolitoare.

Ce spune Poliția Rutieră

"Nu ne deranjează niciuna dintre metode, atâta timp cât finalitatea lor este reducerea vitezei de deplasare. Niciuna dintre aceste metode nu este sancționată de Poliția Rutieră, poziția aparatelor radar nu este secretă și așteptăm și altfel de inițiative, poate chiar și mai ingenioase", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 August 2013
Stire din Eveniment : Radare pe drumurile din Constanța
Miercuri, 14 August 2013
Stire din Eveniment : Șoferi, atenție la RADARE!
Pagina a fost generata in 0.5005 secunde