L-au "înfundat" bine! Dănuț Căpățână, încă 10 ani de pușcărie

2333
3
L-au

Articole de la același autor

Fostul manager al Spitalului Județean Constanța, care în prezent ispășește o pedeapsă de 6 ani și 8 luni la Penitenciarul Poarta Albă, și-a aflat sentințele definitive în două dosare. Dănuț Căpățână a fost achitat de acuzațiile de abuz în serviciu, după ce în primă instanță a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Într-un alt dosar, Căpățână a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare. 


Dănuț Căpățână a mai primit încă o nouă condamnare definitivă. De această dată, este vorba de dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese în formă continuată. El a fost trimis în judecată pentru externalizarea serviciilor de recepție și secretariat din Ambulatoriul spitalului, prin simularea unor proceduri de achiziție publică, către SC Mara Investcom SRL, controlată de fosta lui soție. 


"În perioada 2010-2016, inculpatul Dănuț Căpățână, în calitate de manager și manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție. Contractele respective au fost încheiate cu SC Mara Investcom SRL (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici", au acuzat procurorii DNA. 


Serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei. Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, au susținut anchetatorii. 


Inițial, Tribunalul Constanța l-a condamnat pe fostul șef al Spitalului Județean Constanța la doi ani și trei luni pentru abuz în serviciu în formă continuată și nouă luni pentru conflict de interese în formă continuată. De asemenea, pedeapsa s-a contopit cu o condamnare dintr-un alt dosar, rezultând o pedeapsă de 7 ani și 8 luni de închisoare. 


Curtea de Apel Constanța a decis o condamnare definitivă la 10 ani de închisoare în cazul lui Căpățână și totodată a decis majorarea pedepsei principale a amenzii penale în numele firmei SC Mara Investcom SRL, de la suma de 150.000 lei, la suma de 200.000 lei. 


Tot magistrații Curții de Apel l-au achitat pe Dănuț Căpățână într-un alt dosar, privind concesiunea serviciului de producție, distribuție și monitorizare oxigen medical, în care acesta a fost condamnat inițial, de Tribunalul Constanța, la patru ani și patru luni de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. 


De asemenea, în dosar au mai fost achitați Mihai Corneliu Stănculescu, fostul șef al Serviciului Achiziții din cadrul Spitalului Județean Constanța, Micu Renato Cristea, prestator servicii, Androne Violeta, fost director financiar-contabil în cadrul spitalului, Gherghina Endora, consilier juridic, și Furnică Mărioara, economist în cadrul spitalului. 


Comentează știrea

X
27 aprilie 2018
Y

Un porc

@x
27 aprilie 2018
Nu ! Doar o sluga

O sluga de partid.Prostii astia ca el sunt pusi sa fure pentru partid in primul rand si apoi pentru el.Ei stiu ce fac chiar daca ordinele astea nu sunt exprimate in scris sau in clar.Ca o paranteza,nici Ceausescu nu a dat ordin sa se traga in populatie in mod explicit.Nu poti sa furi fara "binecuvantarea" partidului aflat la putere.Daca furi fara acordul partidului esti inlaturat imediat sau nu esti numit pe functie.Li s-a promis protectie de la partid si ei au crezut in partid mai ales ca au avut si exemple concrete o perioada de timp.Genul asta de furt este un fel de loterie.Poate seamana mai mult cu o ruleta ruseasca.In tot cazul probabilitatea de a te imbogati este mai mare decat probabilitatea de a castiga o avere la loterie.Cu cat legile sunt mai complicate si zapacite cu atat creste probabilitatea de a face avere in politica sau din escrocherii in general.Mazare a patit la fel.Nu-i iau apararea lui Mazare.Sunt un antimazarist inrait.Il spurc de cate ori am ocazia.Daca vreti sa cautati porci,cautati-i la varful partidului.Asta ati votat.Sa fiti iubiti !

Răspuns la: Y
Adăugat de : X, 27 aprilie 2018
Un porc
Mishu
27 aprilie 2018
O nevasta libera , focoasa si...bogata

Chia daca a invatat mult ca sa ajunga medic (si fost militar !) , foamea de bani l-a facut sa se bage in troaca cu porcul betivan cu drena de NY (si scapat de Dancu C-tin cand adormise la volan in intersectie la Capitol !) , iar acum plateste mai mult decat nicusor sau moldoveanca codrutza , chiar daca familia constantinescu a luat mai multi bani decat el si l-a impins sa comita faptele... Totusi , sa zica mersi ca nu au bagat-o si pe nevasta-sa , Lucica Simona (foarte bogata in acest moment) , ea avand acum timp sa se "dedice" avocatului (sa i se dedice in toate privintele cat prostul se masturbeaza in puscarie...!). Ramane insa ceva la spital dupa acest avar , si anume statuia mentorului mascariciului dereglat psihic...!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9426 secunde