Kovesi poate rămâne procuror la Parchetul General - CSM a respins cererea Secției de anchetare a magistraților de încetare a delegării acesteia

194
Kovesi poate rămâne procuror la Parchetul General - CSM a respins cererea Secției de anchetare a magistraților de încetare a delegării acesteia - kove-1554396018.jpg

Articole recomandate

Procurorii din CSM au respins joi solicitarea depusă de Secția de anchetare a magistraților de încetare a delegării Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Parchetul General. Procurorul Adina Florea de la secția specială ceruse, după plasarea lui Kovesi sub control judiciar, încetarea delegării Laurei Kovesi în funcția de procuror la Parchetul General.


În 28 martie, fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar de către Secția pentru anchetarea magistraților, într-un dosar instrumentat de Adina Florea și legat de aducerea în țară a fostului director al FNI Nicolae Popa. Laurei Codruța Kovesi i-au fost impuse mai multe interdicții, între care și dreptul de a mai exercita profesia de procuror la Parchetul General.


A doua zi, Secția specială a cerut CSM încetarea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Parchetul General.


Joi, la o zi după ce instanța supremă a decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Kovesi, Secția pentru procurori din CSM a hotărât că solicitarea Secției speciale "a fost făcută în afara oricărui cadru legal".


"Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea nr. 1.172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, referitoarea la aplicarea art. 57 alin.7 din Legea nr. 303/2004, republicată. În emiterea soluției, Secția pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ - SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive, a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotărârile Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanță de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiție", este decizia CSM, potrivit Agerpres.




Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție în 9 iulie 2018. Ulterior, procurorul general Augustin Lazăr a decis ca Laura Codruța Kovesi să fie delegată la Parchetul General - Serviciul de îndrumare și control.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8071 secunde