Kovesi: "Nu îmi dau demisia. Atribuțiile manageriale nu au fost delegate"

175
Kovesi:

Articole recomandate

Laura Codruța Kovesi a declarat, pentru g4media.ro, că nu intenționează să demisioneze de la conducerea DNA, în condițiile în care CCR a decis ca președintele Klaus Iohannis să o revoce din funcție, iar liderii PSD și ALDE îl amenință pe șeful statului cu suspendarea din funcție pentru întârzierea deciziei în acest sens.

Laura Codruța Kovesi a declarat, pentru G4media.ro, întrebată fiind dacă și-a înaintat demisia din funcție și și-a delegat atribuțiile de procuror șef, că "Nu îmi dau demisia. Atribuțiile manageriale nu au fost delegate".

Liviu Dragnea a declarat, la Palatul Parlamentului, că se va discuta luni în coaliție dacă mai așteaptă o decizie din partea lui Klaus Iohannis sau nu, cu privire la decizia de revocare a Laurei Codruța Kovesi, precizând că varianta suspendării nu este scoasă din discuție.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat săptămâna trecută dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privința revocării șefei DNA, el replicând: "Și această săptămână este dedicată cititului".

În 12 iunie, președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție după publicarea motivării CCR privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, spunând că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară "va duce mai aproape de adevăr". El a mai afirmat că PSD "încearcă să amputeze puterile președintelui pentru că președintele are altă părere" și că este evident că decizia CCR "vine exact în linia PSD de amputare a puterilor președintelui".

Întrebat de mai multe ori dacă va semna decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, șeful statului a afirmat că va reacționa într-un timp rezonabil, precizând că nu se poate aștepta până în decembrie, de exemplu, dar că nu crede că cineva serios se așteaptă de la el să aplice o decizie într-o zi sau două. El a mai spus că "nu va exista nicio suspendare" a sa, pentru că nu există niciun temei pentru un astfel de demers.

În 30 mai, Curtea Constituțională a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între ministrul Justiției și președintele Klaus Iohannis, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi. CCR a stabilit că, pentru soluționarea acestui conflict, președintele urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4979 secunde