Kovesi, despre dosarul Microsoft: "Sunt sute de persoane audiate până în prezent"

74
Kovesi, despre dosarul Microsoft:

Articole recomandate

Unele părți din dosarele Microsoft și EADS, care vizează anumite fapte sau anumite persoane, ar putea să se finalizeze în acest an cu trimiteri în judecată, a declarat azi procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, la ProTV.
"Este posibil ca în aceste dosare o parte a anchetei să se finalizeze, după care dosarul să fie disjuns, la fel cum s-a întâmplat și până în prezent. Sunt persoane față de care urmărirea penală s-a finalizat și dosarul a fost trimis la instanță, iar restul cazului a fost disjuns. (...) Dacă față de anumite persoane sau anumite fapte procurorul finalizează ancheta, cu siguranță va trimite la instanță", a spus Kovesi.

Ea a explicat că ambele dosare sunt foarte complexe, vizând un număr mare de persoane și fapte comise într-o perioadă lungă de timp, din acest motiv anchetele fiind de durată.

"Atât în dosarul EADS, cât și în dosarul Microsoft, nu vorbim de un singur act material, vorbim de suspiciunea comiterii unor acte infracționale pe perioade foarte lungi de timp, șapte ani, opt ani de zile, și trebuie verificat fiecare segment. Verificăm multe contracte care au fost încheiate în perioade de timp diferite, prelungirea acestor contracte, acte adiționale ale acestor contracte. Nu este vorba despre dosare pe care să le poți finaliza în trei luni, activitatea infracțională este extrem de amplă, implică foarte multe persoane, implică foarte multe responsabilități, implică foarte multe documente care trebuie studiate și probe care sunt de administrat. Sunt sute de persoane audiate până în prezent. Faptul că noi nu facem publică fiecare etapă nu înseamnă că nu se lucrează în aceste dosare", a precizat șefa DNA.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1744 secunde