Stirile zilei de Miercuri, 19 Septembrie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Koveși candidat la prezidențiale: o mare EROARE! Ce-ar mai râde gașca lui Daddy…

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
S-a tot vehiculat în spațiul public ideea conform căreia Laura Codruța Koveși ar putea deveni candidat la prezidențialele de anul viitor, iar după debarcarea de ieri, de la șefia DNA, vocile care o văd intrând în bătălia pentru Cotroceni sunt și mai puternice. 
Kovesi a primit chiar o ofertă concretă, din partea USR, totul pe fondul unei opoziții impotente și a unui președinte care își pierde treptat tot mai mulți dintre votanți/simpatizanți de pe facebook. Că întregul peisaj dă liber PSD-ului către victoria finală e altă chestiune, pe care nu o abordez acum. 


Din punctul meu de vedere, a merge cu Laura Codruța Koveși în campania pentru prezidențialele de la anul ar fi o eroare. Subliniez: o mare eroare! Ar consfinți victoria finală a PSD-ului, despre care am amintit mai sus. Ar râde cu lacrimi gașca roșie și și-ar freca mâinile cu satisfacție maximă Daddy și tovarășii săi… 
De ce ar fi o mare eroare? Să pornim de la prima caracteristică a președintelui. El este omul care trebuie să unească, să joace rolul liantului, al mediatorului, să strângă precum un magnet, în jurul său, energiile pozitive. Ceea ce, din start, Laura Codruța Koveși nu poate face. Ea nu poate uni, nu are cum și asta din prisma formațiunii de procuror. 
Ne place sau nu, Koveși a divizat societatea: pe de o parte, cei care au grăbit modificarea legilor justiției, pe de altă parte mișcarea #rezist, anti-corupție. 
Koveși și-a pierdut funcția, dar asta nu înseamnă că bătălia anti-corupție s-a încheiat. Poate veni un alt procuror șef care să aibă rezultate mult mai bune, și nu exclud deloc această variantă, pentru că procentul de condamnări în mandatul Codruței la șefia DNA nu este unul strălucit. 


Există, de asemenea, un alt risc, poate chiar mai mare, acela ca o posibilă candidatură să facă praf definitiv și bruma de opoziție existentă. Imaginați-vă cum ar arăta o bătălia în 4 pentru Cotroceni: Iohannis, Koveși, Cioloș și orice de la PSD. Acel oricine ar câștiga fluierând… Mecanismele se cunosc bine, nu insist acum. 


Așadar, cred că Laura Codruța Kovesi ar face mai bine dacă și-ar relua activitatea pentru care s-a pregătit, cea de procuror, acum la DIICOT Sibiu. 
Cât despre „bombele” lansate pe piață de personaje din PSD, gen Codrin Ștefănescu, precum că ar urma să aflăm „lucruri îngrozitoare” despre Koveși, că ar urma să iasă la suprafață mari mizerii după ce a fost lăsată fără „protecție”, rămâne de văzut. Oricum, niciun scenariu nu este exclus! 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
joi, 13 septembrie Foto : Adolescentă zdrobită de un șofer de 26 de ani! Fata de 16 ani a murit pe loc 107418 vizite, 0 comentarii Adolescentă zdrobită de un șofer de 26 de ani! Fata de 16 ani a murit pe loc
Social
miercuri, 12 septembrie Foto : Moșu’ și Baba de la Hârșova sau povestea care a încremenit doi părinți 9332 vizite, 0 comentarii Moșu’ și Baba de la Hârșova sau povestea care a încremenit doi părinți
Sport
miercuri, 12 septembrie Foto : Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion! 3242 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul românesc. A murit un mare campion!
Politică
sambata, 15 septembrie Foto : Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea 2864 vizite, 0 comentarii Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7736 secunde