Mai multe ştiri online:

Koveși candidat la prezidențiale: o mare EROARE! Ce-ar mai râde gașca lui Daddy…

Ştire online publicată Miercuri, 11 Iulie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
S-a tot vehiculat în spațiul public ideea conform căreia Laura Codruța Koveși ar putea deveni candidat la prezidențialele de anul viitor, iar după debarcarea de ieri, de la șefia DNA, vocile care o văd intrând în bătălia pentru Cotroceni sunt și mai puternice. 
Kovesi a primit chiar o ofertă concretă, din partea USR, totul pe fondul unei opoziții impotente și a unui președinte care își pierde treptat tot mai mulți dintre votanți/simpatizanți de pe facebook. Că întregul peisaj dă liber PSD-ului către victoria finală e altă chestiune, pe care nu o abordez acum. 


Din punctul meu de vedere, a merge cu Laura Codruța Koveși în campania pentru prezidențialele de la anul ar fi o eroare. Subliniez: o mare eroare! Ar consfinți victoria finală a PSD-ului, despre care am amintit mai sus. Ar râde cu lacrimi gașca roșie și și-ar freca mâinile cu satisfacție maximă Daddy și tovarășii săi… 
De ce ar fi o mare eroare? Să pornim de la prima caracteristică a președintelui. El este omul care trebuie să unească, să joace rolul liantului, al mediatorului, să strângă precum un magnet, în jurul său, energiile pozitive. Ceea ce, din start, Laura Codruța Koveși nu poate face. Ea nu poate uni, nu are cum și asta din prisma formațiunii de procuror. 
Ne place sau nu, Koveși a divizat societatea: pe de o parte, cei care au grăbit modificarea legilor justiției, pe de altă parte mișcarea #rezist, anti-corupție. 
Koveși și-a pierdut funcția, dar asta nu înseamnă că bătălia anti-corupție s-a încheiat. Poate veni un alt procuror șef care să aibă rezultate mult mai bune, și nu exclud deloc această variantă, pentru că procentul de condamnări în mandatul Codruței la șefia DNA nu este unul strălucit. 


Există, de asemenea, un alt risc, poate chiar mai mare, acela ca o posibilă candidatură să facă praf definitiv și bruma de opoziție existentă. Imaginați-vă cum ar arăta o bătălia în 4 pentru Cotroceni: Iohannis, Koveși, Cioloș și orice de la PSD. Acel oricine ar câștiga fluierând… Mecanismele se cunosc bine, nu insist acum. 


Așadar, cred că Laura Codruța Kovesi ar face mai bine dacă și-ar relua activitatea pentru care s-a pregătit, cea de procuror, acum la DIICOT Sibiu. 
Cât despre „bombele” lansate pe piață de personaje din PSD, gen Codrin Ștefănescu, precum că ar urma să aflăm „lucruri îngrozitoare” despre Koveși, că ar urma să iasă la suprafață mari mizerii după ce a fost lăsată fără „protecție”, rămâne de văzut. Oricum, niciun scenariu nu este exclus! 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7981 secunde