Klaus Iohannis, în vizită la baza militară Kogălniceanu: "Mă simt mândru de oamenii noștri"

1177
6
Baza aeriană "Mihail Kogălniceanu" a fost gazda unei întâlniri extrem de importante pe plan militar, între Klaus Iohannis, președintele României, și generalul Petr Pavel, președintele Comitetului Militar al Alianței Nord-Atlantice. În cadrul întâlnirii, președintele țării s-a întâlnit cu piloții români și britanici și a abordat subiecte de interes aflate pe agenda NATO.


Angajamentele asumate de România, în ceea ce privește alocarea a 2% din PIB pentru apărare vor fi respectate, a dat asigurări Klaus Iohannis în cadrul întâlnirii cu președintele Comitetului Militar al NATO, generalul Petr Pavel. De asemenea, președintele României a evidențiat implicarea națională substanțială în consolidarea apărării a NATO în flancul estic. 




În continuarea vizitei la Mihail Kogălniceanu, comandantul Centrului i-a prezentat președintelui României facilitățile din cadrul bazei. De asemenea, a fost prezentată tehnica de aviație din bază, pe care militarii români și omologi aliați sau parteneri o folosesc pentru derularea de activități comune de instruire, precum și pentru desfășurarea de misiuni și exerciții multinaționale în cadrul NATO. 




În acest context, președintele Klaus Iohannis a vizitat un sistem de rachete Patriot dislocat în bază, fiindu-i prezentate elementele componente, caracteristicile tehnice și modul de funcționare. Întrebat dacă România va cumpăra rachete Patriot, șeful statului a spus că la acest moment este vorba doar de o solicitare principială.




"Asta e o chestiune care este un pic mai greu de discutat în fața publicului general. Noi am lansat o solicitare principială către partea americană și probabil ați aflat că s-a publicat pe site-ul Departamentului de Stat această notă care urmează să fie aprobată și mai departe vor începe negocierile, iar când vom avea un rezultat clar îl vom face public", a precizat Klaus Iohannis. 




În cadrul turului Centrului Administrativ "Mihail Kogălniceanu", președintele României s-a întâlnit cu piloții români și cei britanici, felicitându-i pe militari pentru contribuția importantă la întărirea securității în România și în regiune. Cei 160 de militari britanici și cele patru aeronave Eurofighter Typhoon din dotarea Forțelor Aeriene Regale se află în România în perioada mai – august, pentru a desfășura misiuni de poliție aeriană întărită și pentru a se instrui în comun cu militarii români. 




"Am rămas plăcut impresionat. Toți au un nivel foarte bun de pregătire, sunt niște profesioniști, care aduc o contribuție însemnată pentru securitatea noastră. Putem să fim mândri că avem această bază la Kogălniceanu. Am văzut foarte multe dotări printre care și o unitate Patriot instalată aici. Mi s-a confirmat ce am crezut despre oamenii care lucrează aici la baza Kogălniceanu. I-am întrebat cum colaborează și, invariabil, răspunsul a fost: «colaborăm foarte, foarte bine». M-a făcut să mă simt mândru de oamenii noștri", a declarat președintele Klaus Iohannis, președintele României. 




În finalul vizitei, șeful statului a urmărit un exercițiu de poliție aeriană efectuat cu aeronavele MIG 21 Lancer, F-16 și Eurofighter Typhoon. 


Comentează știrea

...
14 iulie 2017
...

... a venit presedintele tarii in vizita ... cromatica ar trebuii sa fie adecvata. Pantofi albi si curea alba, eu asa inteleg. Dar se pare ca soldatul a ramas la bocancii de instructie ...

mr. Anaconda
14 iulie 2017
???

Eu nu ma simt mandru de presedintele nostru.

Liviu Chilian
14 iulie 2017
UNICEF 2027 - 50% din copiii dun Rromarlania trăiesc sub pragul sărăciei

Motto: "Rromarlanii sunt fiare ferale"(Feral Beasts)(parlamentar Irlandez). De unde atâta ura împotriva Romanilor? Cum este posibil ca majoritatea populației din fosta Românie, sa fie umilita, batjocorita, abuzată, decimată, exterminata, holocaustizata de către minorități? In 27 de ani, fosta Românie a pierdut 5 milioane de oameni, din care 1,5 milioane copii. Populația scade in continuare. Copiii trăiesc cu doi dolari pe zi! Pe cine "apăra" militaratii SATANICI, killeri "legali"?! Panaram'asta, malaimare'asta, Fuhrerul Nătâng, nu'si da seama cât de CRIMINAL este? Cine ataca Rromarlania? Si de ce ar ataca'o? Ce sa facă Rușii cu Rromarlanii, dacă ar vrea sa le ocupe bantustanul? N'au ei, oligarhii-satanici Rusiskkrioti, zeci de milioane de copii ca vegetează sub pragul sărăciei?! Le mai trebuie 2 milioane de copilași Romani TERORIZAȚI de Neamtzu'asta psihopat? Fostul aeroport Kogălniceanu a fost o OAZA DE PRIETENIE SI FRATERNITATE! Economic, aducea bani poporului! De ce trebuie sa fie, acum, o CLOACA PESTILENȚIALĂ in care vegetează poponari si ciochiste Amerikknari si Jewropeni împopoțonati cu titlul de militarati!? Poporul, copiii TREBUIESC apărați de criminalii militarati! Ei sunt Dușmanul! Blestemații! Pana când nu va fi fost lichidat/lichidați unul sau mai mulți politicastri satanizati, așa cum a fost lichidat Ceausul Ciuruit, ticăloșii minoritari ce extermina copiii Romani, nu se vor opri din războiul lor nemilos! Evident! Fosta Românie nu mai este o țara! Fostul popor Roman a devenit doar o populație al carei teritoriu e folosit de străinii rapace, sanguinari ce vor aduce moarte si distrugere in fosta Românie!

jj
14 iulie 2017
jj

E mandru ca o armata straina tropaie prin tara? E mandru ca soldatii romani ajung in fundul prapastiilor din cauza masinilor vechi? Nu mai suntem o tara, ci o colonie. Americanii au venit sa faca reclama la fiarele lor, sa le lase aici pe bani multi de la fraierii de noi. In loc de spitale si drumuri, luam feare vechi. Ce interes sa aiba rusul pt noi? E o falsa amenintare. S-a mai si imbracat ca un traficant de droguri. sau arme. sau carne vie.

Liviu Chilian
14 iulie 2017
Nicio zi fără Sorosatanism in merdia sadice-rromarlanesti

Azi e rândul EVZaluzilor, așa cum ieri a fost rândul CIA-Ziare.kkm. Găsiți pe EVZaluzi, un cearșaf jegos propagandist, un jewnterviu luat unui anume MarIUDEUS Otreapa("Marius Oprea"), un alt psihopat iubăreț de MOARTE, DISTRUGERE, CHELTUIELI INUTIL-CRIMINALE, ALIENARE etc; cuvinte emblema pt ceea ce numiți NATO. D'le! Suboameni-sadici de teapa lui JewhANUS si Otreapa nu'si dau seama de nebunia lor?! Dacă nu, de ce apropiații nu le spuna adevarul?! Otreapa guitza ca schizofrenicul-15000-de-specialisti Pataievici a "salvat" fostul popor Roman din ghearele Rusiskkriotilor, când l'a dat in labele păroase ale NATOistilor, care NATO, toată zoomenirea știe, înseamnă Jewnglishtanezii Amerikknari. Rusiskkriotii, Mafia Rusiskkriota, Oligarhia Zsidano-"Rusa" acționează in toată nelumea! Ei au ocupat de mult Jewropa! Economic. Financiar. In orice loc din Jewropa se vorbește de Mafia Rusiskkriota! Acesta e adevarul. Aaa! Exista un of al unulasutasilor-satanici-sadici Jewnglishtanezi. Rusiskkriotii nu le PERMIT, nu'i vor in megabantustanul lor. Sa facă...afuckeri. Asta e problema. D'aia ii plătesc pe psihopati precum JewhANUS si Otreapa sa grohaie: flankkl estikk, NATO, aparabiare, 2% etc. Blestemații! Staulul Rromarlan nu aloca 2% pt eradicarea sărăciei copiilor! In schimb, MATURA miliarde dolari in buzunarele fara fund ale Zsidanilor si Englezilor Satanici din Amerikk - produkktorii de armament, stăpânii politicastrilor gen Drumpf si JewhANUS. Huuooo!

Liviu Burebista
14 iulie 2017
Neica Nimeni Johanis

Mare presedinte avem , daca ar fi sa judecam dupa tinuta am fi tentati sa credem ca a venit sa joace tenis. Oricum nu are importanta, ca noi nu mai avem armata sau arme cu care sa ne aparam tara. De fapt ce sa mai aparam, ca tara am pierdut-o de mult noi fiind doar simpli chiriasi tolerati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6043 secunde