Klaus Iohannis: Decizia poporului britanic trebuie respectată

216
Klaus Iohannis: Decizia poporului britanic trebuie respectată - ddd-1580475590.jpg
Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, că retragerea, pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este "un moment care va influența evoluția proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii", transmite Agerpres. Iohannis spune că decizia poporului britanic trebuie respectată, dar și-a exprimat speranța că va continua colaborarea dintre cele două state. El precizează că cetățenii români din Regatul Unit vor putea continua și după Brexit să își exercite neîngrădit drepturile dobândite.

"Retragerea, pentru prima oară, a unui stat membru din Uniunea Europeană este un moment care va influența evoluția proiectului european, antrenând o nouă dinamică la nivelul Uniunii. Regretăm decizia Marii Britanii de a pune capăt apartenenței la Uniunea Europeană după 47 de ani, însă voința suverană a poporului britanic de a alege un alt parcurs trebuie respectată. România își exprimă speranța că Regatul Unit va rămâne un partener apropiat și un aliat de încredere, cu care împărtășim același sistem de valori", a spus șeful statului.

Acesta a precizat că, în procesul de negocieri privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, s-a urmărit protejarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor români care locuiesc, muncesc și studiază în Regatul Unit. "Acest obiectiv este reflectat corespunzător în Acordul de retragere, care reprezintă cea mai bună soluție pentru garantarea drepturilor cetățenilor Uniunii Europene din Marea Britanie, pentru asigurarea predictibilității și certitudinii juridice. Astfel, cetățenii români din Regatul Unit vor putea continua și după Brexit să își exercite neîngrădit drepturile dobândite. România își dorește să aprofundeze parteneriatul strategic pe care îl are cu Marea Britanie, astfel încât relația bilaterală post-Brexit să se consolideze pe dimensiunile de interes comun pentru cele două state", a mai transmis șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3942 secunde