Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror- șef al DIICOT

146
Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror- șef al DIICOT - banila05391600-1532334054.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru numirea în funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a lui Oliver-Felix Bănilă - pe o perioadă de 3 ani, a anunțat Administrația prezidențială.


Pe 11 iunie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Felix Bănilă în funcția de procuror-șef al DIICOT, după ce acesta a primit aviz favorabil din partea Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.


Conform reglementărilor legale în vigoare, procurorul-șef al DIICOT este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.


Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0923 secunde