Kitul unic pe piața pentru identificarea coronavirus este adus de CELCO, în Constanța

12426
Kitul unic pe piața pentru identificarea coronavirus este adus de CELCO, în Constanța - niculaedusu11-1584898044.jpg
Ducem o luptă contracronometru cu coronavirusul, iar CELCO a răspuns din nou cu promptitudine solicitării prefectului George Niculescu, managerului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, Erdin Borgazi, medicului Elena Danteș, și a comandat, în ziua de 21 martie 2020, platforma Evidence Investigator și kitul unic pe piață pentru diagnosticul SARS-COV-2, produse de Randox Biosciences, Anglia.

Aceeași platformă de testare este utilizată în mai multe instituții medicale din lume, inclusiv în Institutul de Sănătate Publică din Anglia.

Valoarea totală a contractului este de 568.657 de lei și echipamentul va fi livrat, la începutul săptămânii viitoare, laboratorului de analize din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Producătorul Randox Biosciences Ltd. din Anglia are disponibil în portofoliu kitul Extended Coronavirus Multiplex Array, singurul test PCR disponibil pe piață care permite identificarea simultană a 10 virusuri, inclusiv noul coronavirus SARS-COV-2, coronavirusul Sindromului Acut Respirator Sever (SARS/SARS-like) și coronavirusul sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS), precum și diferențierea de virusurile comune care cauzează simptome asemănătoare gripei.

Marele avantaj al acestui kit este detecția multiplex, permițând astfel obținerea informației corecte referitoare la tipul de infecție în condițiile în care toate aceste virusuri prezintă simptome similare și reprezintă soluția ideală pentru diagnosticul diferențial al virozelor respiratorii.

Pentru procesarea acestor teste PCR cercetătorii de la Randox Biosciences oferă tehnologia de detecție Biochip Array Technology, tehnologie considerată "Gold Standard" pentru testarea multiplex (testarea mai multor agenți patogeni simultan), realizând 54 de probe în 5 ore.

Această tehnologie, împreună cu platforma Evidence Investigator, detectează simultan o gamă largă de analiți dintr-o singură probă biologică, revoluționând domeniul de detecție molecular și oferind avantaje de neegalat: creșterea performanțelor clinice, reducere de costuri și de asemenea, economie de timp și resurse.

De asemenea, pe data de 20 martie, am achiziționat aparatul nebulizator în valoare de 20.000 lei, care asigură dezinfectarea profesională a Unității Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Constanța în urma transportului bolnavilor aflați în carantină, reduce riscul de transmitere a bolilor infecțioase și menține în siguranță unitatea.

Continuăm să sprijinim, în aceste zile, Campania de dezinfecție a orașului Constanța cu o primă tranșă de 40.000 lei, fonduri alocate achiziționării materialelor și logisticii.

Prin toate masurile luate, dorim să ne asigurăm că am acționat prin toate mijloacele în vederea diminuării răspândirii virusului Covid-19.

Niculae DUȘU,

Președintele Grup CELCO




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0186 secunde