Jurnaliști Sky News, urmăriți penal de către DIICOT

365
Jurnaliști Sky News, urmăriți penal de către DIICOT - jurnalistii-1471452329.jpg
Jurnaliștii de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România sunt urmăriți penal de DIICOT pentru transmitere de informații false care ar putea afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene și pentru inițierea unui grup infracțional organizat.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au arătat, în cererea de arestare preventivă a lui Mihai Aurelian Szanto, Atilla Csaba Pantics și Levente Pantics, care apar în materialul Sky News, că, după identificarea acestora, în 11 august, s-a dispus începerea urmăririi penale față de Stuart Ramsay și alți doi jurnaliști britanici de la Sky News, pentru comunicare de informații false, informația fiind menționată în motivarea deciziei de la Curtea de Apel București, transmite news.ro.

Mihai Aurelian Szanto, intermediarul materialului Sky News, și frații Atilla Csaba Pantics și Levente Pantics au fost arestați preventiv în 12 august, după ce Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor DIICOT, care i-au pus pe cei trei sub acuzare pentru constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și comunicarea de informații false. Decizia nu este definitivă, contestația urmând să fie judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

DIICOT arăta, când a cerut arestarea preventivă a celor trei români, că acțiunile celor trei jurnaliști britanici care au realizat reportajul difuzat de Sky News referitor la traficul de arme din România "sunt de natură a afecta securitatea națională a statului român prin inducerea în eroare a autorităților europene, a populației largi din Europa și din România cu privire la posibilitatea autorităților de stat române de a gestiona contrabanda cu armament".

Procurorii DIICOT precizau că cei trei jurnaliști britanici vor fi citați pentru a fi audiați prin intermediul unei comisii rogatorii internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0186 secunde