Judecătorii de la Curtea de Apel București vor decide, vineri, dacă îl eliberează pe primarul de la Năvodari, Nicolae Matei

113
În urmă cu scurt timp, magistrații de la Curtea de Apel București au decis să amâne, pentru data de 23 noiembrie, pronunțarea în recursul formulat de primarul de la Năvodari, Nicolae Matei, împotriva emiterii pe numele lui a unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Potrivit DNA București, "în perioada iunie-octombrie 2012, Nicolae Matei, primarul orașului Năvodari, i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic. În schimb, ofițerului de poliție i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari. Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de acești intermediari. Conform contractelor, prețul acestor terenuri este de 59.000 de lei".

La data de 14 noiembrie 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar la data de 15 noiembrie 2012, a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4433 secunde