Judecătoria Constanța și alte 50 de instanțe din România au intrat în GREVĂ

676
Judecătoria Constanța și alte 50 de instanțe din România au intrat în GREVĂ - judecatoriaconstanta1328804707-1473691875.jpg
Judecătorii și procurorii din România s-au coalizat pentru apărarea drepturilor lor în fața măsurilor pe care Guvernul Cioloș le-a dispus odată cu modificarea OUG nr. 20/2016 și adoptarea OUG nr. 43/2016 privind salarizarea în sistemul bugetar. Discriminarea salarială din rândul magistraților și modul discreționar în care sunt efectuate schemele de personal din interiorul instanțelor și parchetelor, în unele cazuri existând un număr de magistrați mai mic decât în anii '90, au stârnit revolta în rândul judecătorilor și procurorilor.


Deși începutul revoltelor magistraților a fost timid, la acest moment zeci de instanțe, dar și parchete s-au reunit în adunări generale pentru a stabili modalitatea de protest în fața acțiunilor întreprinse ministrul Raluca Pruna, măsuri ce vin să le afecteze activitatea, dar și integritatea, scrie luju.ro. 


În principal, judecătorii și procurorii cer Guvernului tehnocrat să adopte memorandumul privind Justiția (memorandum ce a fost votat de toate adunările generale ale instanțelor) și solicită Parlamentului să nu aprobe OUG nr. 43/2016 ori Guvernului să emită o ordonanță de urgență pentru înlăturarea inechităților salariale din sistemul justiției, inclusiv să țină cont de hotărârile judecătorești pronunțate în materie de drepturi salariale ale judecătorilor.


In același timp, judecătorii și procurorii au facut apel la Consiliul Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la existența unui conflict între puterile statului. Potrivit luju.ro, pe lista celor 51 de instanțe intrate în grevă se află și Judecătoria Constanța. De asemenea, 18 parchete din România au intrat în grevă, nu însă și la Constanța.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3703 secunde