Judecătoria Constanța l-a achitat pe Nicușor Constantinescu

2982
15
Ieri, după două săptămâni de la finalizarea cercetărilor judecătorești în dosarul în care președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost judecat pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată, infracțiune în urma căreia ar fi creat un prejudiciu RAJA SA în valoare de peste un milion de euro, magistrații au dispus achitarea inculpatului. Temeiurile în baza cărora jude-cătorii au luat această hotărâre sunt prevăzute în art. 11 alineat 2 punctul a) din Codul de procedură penală.

Prin urmare, judecătorii au dispus achitarea pentru unul sau mai multe dintre următoarele motive: "fapta nu există; fapta nu este prevăzută de legea penală; fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracțiuni; fapta nu a fost săvârșită de inculpat; faptei îi lipsește unul din elementele constitutive ale infracțiunii; există vreuna din cauzele care înlătură caracterul penal al faptei".

Amintim că procurorii DNA solicitaseră condamnarea la închi-soare cu executare a președintelui CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, iar avocatul acestuia - achitarea.

Contactat telefonic, șeful DNA - Serviciul Teritorial Constanța, procuror Sorin Constantinescu, ne-a declarat că, după ce va fi comunicată în mod oficial soluția dată de Judecătoria Constanța și temeiurile pe baza cărora s-a emis, "se va analiza și vom vedea dacă se impune sau nu atacarea ei".

Precizăm că soluția emisă de Judecătorie poate fi atacată de procurori cu apel, care se va judeca la Tribunalul Constanța.

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
europeanu
22 februarie 2012
justitia e oglinda societatii

din cauza justitiei care nu-si merita nici macar numele,un infractor ca porcul somnolent face ce vrea in judet.De aceea o sa numere el voturile la urmatoarele alegeri.Nimic nu ma mai mira.Urez succes si hotului mazare la alegeri.Cu o asa justitie poate fura in continuare si candida chiar la 120 de ani. Si,culmea,castiga !!!

GRIG
22 februarie 2012
RECOMANDARE URGENTA

VA ROG CA CINEVA SA ADUCA URGENT O TESLA PENTRU CLAUDIU....

Mormonul de serviciu
22 februarie 2012
Morar&Kovaseala

Mai, "de la europeanu | miercuri, 22.02.2012"-in Europa,justitia,e justitie---la noi DNA,e Politie Politica a bishnitzarului de la TroCoceni(implicit a lu ` Palazu Mic)===DobiBok care, esti!!!

admirator
22 februarie 2012
v-am spus ca nu va fi condamant?

Inca nu ati inteles esenta statului "original" creat de "Iliescu si ai lui"... Justitia sa fie subordonata partidului(unic)-stat, ce se afla (acum) in opozitie.(?!!!) Nu subordonare oficiala, ca inainte, (cu asesori "populari" etc.) ci doar conspirativa. Cu ordine transmise de la om la om! Si mascate de "mita" sacrosancta. Credeti ca UE ne someaza degeaba cind spune sa ne reformam justitia?

Mambo
22 februarie 2012
D.N.A.

Procurorii ori au luat șpagă la greu, ori sunt incompetenți și n-au știut să facă un dosar adevărat. Cred în a doua variantă că ăștia sunt oamenii care au ajuns procurori cu o diplomă luată cu șpagă și relații, și justiția e plină de asemenea specimene. Cașalotul bălos a scăpat ca mulți alții. Judecătorul care l-a achitat e din același aluat ca procurorul.

ionica
22 februarie 2012
condamnare..

De ce sunt judecati cei cu inalte functii publice de catre justitia locala? De aici incepe si liberul la Coruptie....

baciu
22 februarie 2012
Caracal, pamant dobrogean

Stiam ca va fi achitat de catre "dreapta" JUSTITIE CONSTANTEANA. Cuncluzia e clara, domnii Mazare si Constantinescu pot face orice le trece prin cap, judetul Constanta este mosia lor. De fapt si de drept.

rex
22 februarie 2012
justitia romana

Trebuie sa ai ceva la "cap" daca vezi "justitia romana" aservita opozitiei, acum cand HIDOSUL SEF controleaza aproape tot in tara in care are 8%incredere.

admirator
22 februarie 2012
(@rex) inteleg

de ce ati scris "cap". Dvs. nu judecati cu capul ci cu "capul". Si credeti ca toti fac la fel. Nu am zis ca justitia este aservita opozitiei. Am zis ca "justitia", de la noi, este subordonata "opozitiei". Cu totul altceva. Daca noi avem ceva la cap (sau la "cap"?) UE -si SUA- cum de vad acelasi lucru pe aici? Daca se lua masura suspendarii din functie a celor numiti sau alesi, pina la rezolvarea dosarului, am fi vazut si dosare rezolvate mai rapid, si judecati mai corecte. (Evident, ar trebui ca masura suspendarii din functie sa fie dublata de sanctionarea procurorului care a facut dosarul gresit sau a trimis degeaba in judecata un om. Cu sau fara functii.) Oricum, pina la urma va trebui sa se gaseasca o solutie in domeniu. Sa nu credeti ca lucrurile vor ramine asa. Nu va convine, o sa urlati "dictatura", dar o sa va treaca! ...

Bingo
22 februarie 2012
Bingo,penal game

Vad ca Nicusor are mana buna la "jocurile" penale. De data asta a iesit LAMAIE,LAMAIE,LAMAIE in linie. Clinc, clinc, clopotelul a sunat ! Am castigat un milion de euro !. Ati vazut ? Jocul asta este cinstit, asta nu este o facatura politica.Numai cand pierzi strigi ca asta este mana lui Basescu.Daca va juca in continuare,omul asta are posibilitatea sa-si dubleze castigul.Dar eu cred ca va avea ghinion.La urmatoarea tragere,va iesi PORTOCALA,BASESCU, PRUNA sau BASESCU,BASESCU,BASESCU in linie.Bingo,fun games.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : De ce tace Nicușor Constantinescu?
Pagina a fost generata in 0.4125 secunde