Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache au fost arestate preventiv

264
Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache au fost arestate preventiv - tribunal-1363335662.jpg

Articole recomandate

Magistrații Curții de Apel București au admis astăzi propunerea procurorilor anticorupție și au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru Viorica Dinu și Antonela Costache, suspendate din funcția de judecător la Tribunalul București, avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan și Marius Neagu, transmite Mediafax.

Instanța a mai dispus cercetarea în libertate a lui Marian Catrin, acesta având interdicție de a părăsi țara.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă, avocații celor arestați declarând recurs, care urmează să se judece la instanța supremă.

Judecătoarele Viorica Dinu și Antonela Costache, avocata Ileana Răducan, din Baroul Dolj, Marian Vasile, Marian Catrin, Angela Cîrlan și Marius Neagu au fost reținute de procurorii DNA în noaptea de miercuri spre joi, după percheziții și audieri care au durat mai multe ore.

Potrivit DNA, în același dosar sunt cercetați Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul București, Daniel Petre, avocat în Baroul București, și soția acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat măsura obligării de a nu părăsi țara pe un termen de 30 de zile, precum și fratele lui Dinel Nuțu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecătoarele Dinu și Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuțu și pentru a interveni și în alte dosare.

Potrivit DNA, Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată, și luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, luare de mită și trafic de influență.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviințat miercuri solicitarea DNA de percheziție corporală și domiciliară, reținere și arestare preventivă a celor două judecătoare. Joi, CSM le-a suspendat pe cele două din funcția de judecător la Tribunalul București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7466 secunde