Judecătoarea Carmen Marinescu, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare

572
Judecătoarea Carmen Marinescu, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare - vbnvv-1498835767.jpg

Articole recomandate

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins toate apelurile declarate împotriva sentinței Curții de Apel Craiova prin care judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată pentru luare de mită, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare, soțul acesteia a fost condamnat la trei ani de închisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.


Soluția magistraților de la ÎCCJ, pronunțată pe 29 iunie, este definitivă.


În hotărârea pronunțată de magistrații de la Curtea de Apel Craiova, pe 23 septembrie, în cauza în care judecătoarea Carmen Marinescu, soțul acesteia și avocatul Dumitru Cismaru au fost inculpați pentru fapte de corupție, se arată că din pedeapsa de 8 ani de închisoare cu executare va fi dedusă perioada în care inculpații au fost reținuți și s-au aflat în arest preventiv, transmite Agerpres.


În același dosar a mai fost condamnat și avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare.


În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupție după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) și fals în declarații în formă continuată (patru acte materiale).


Potrivit DNA, în perioada august 2011 — septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins și a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunțătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial și pentru a pronunța o soluție pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar și pentru a interveni, în același scop, pe lângă ceilalți judecători care urmau să judece dosarul.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0007 secunde