Jucătorii online pe site-uri neautorizate riscă până la 2 ani de închisoare

559
Jucătorii online pe site-uri neautorizate riscă până la 2 ani de închisoare - computerpoker2-1318325126.jpg
Persoanele care pariază utilizând platforme sau site-uri de jocuri de noroc neautorizate în România pot face închisoare de la 6 luni la 2 ani, potrivit lui Cristian Costea, partener la casa de avocatură Boștină&Associates, informează Mediafax.ro.
Cornea a declarat însă, la seminarul "Piața jocurilor de noroc - încotro?" că deocamdată nu a fost nimeni pedepsit pentru astfel de infracțiuni.
"Pe site-urile de jocuri de noroc se poate vedea dacă acestea sunt autorizate", a spus avocatul.
În România sunt 450.000 de oameni care joacă online, dar este dificil de arătat că o persoană a jucat pe un site neautorizat, potrivit lui Costea.
Reprezentantul casei de avocatură susține că pentru reușita jocurilor de noroc online în România este nevoie de înființarea și autorizarea operatorilor de monitorizare și raportare. Un organizator de jocuri de noroc online nu poate funcționa în lipsa monitorizării.
"Legea a lăsat o portiță în ceea ce privește monitorizarea jocurilor de noroc online. Legea spune că ar putea exista o autoritate de stat sau agenți economici din privat. Nu este clar cine va monitoriza jocurile de noroc online în România", a mai spus el.
Utilizatorul care va dori să joace online trebuie să se identifice prin nume, prenume și CNP.
Organizarea și funcționarea jocurilor de noroc online a fost reglementată în acest an, operatorii fiind obligați să dețină un sediu înregistrat în România, pentru ca autoritățile să controleze mai eficient eventualele operațiuni de spălare de bani și evaziune fiscală și să încaseze taxele aferente acestei activități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Monden : Tudor Sișu, trimis din nou după gratii
Pagina a fost generata in 0.3617 secunde