Jucării pentru copii / Captură impresionantă a polițiștilor de frontieră de aproape 2 milioane de lei

124
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanța Sud Agigea din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Ilfov, articole de divertisment susceptibile a fi contrafăcute și nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.746.000 lei.


Ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza județului Ilfov.


În urma controlului au fost descoperite 403.800 de articole de divertisment pentru copii (jucării, coifuri carton, suflători de plastic, abțibilduri, farfurii de carton), care purtau însemnele unor mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 1.074.050 lei, dacă ar fi fost originale.


Totodată, au fost identificate 205.900 articole de divertisment pentru copii, în valoare de 672.350 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în țară. Administratorul societății comerciale în cauză este cetățeanul român F.A., în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în municipiul București.


Bunurile în cauză, atât cele susceptibile a fi contrafăcute, cât și cele nedeclarate, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv folosirea de acte nereale față de autoritatea vamală.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4889 secunde