Jandarmii și specialiștii antidrog din Constanța discută online cu elevii

248
Jandarmii și specialiștii antidrog din Constanța discută online cu elevii - 20210609140706-1623310605.jpg

Articole de la același autor

Jandarmii constănțeni în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare din municipiul Constanța. Astfel, în cursul zilei de miercuri, 9 iunie,, a fost rândul elevilor de la Liceul Tehnologic Cogealac să primească vizita online a oamenilor legii. Jandarmii constănțeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, dar au pus accent și pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte. La activitate a fost prezent și reprezentantul C.P.E.C.A. Constanța, care a completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise.

Activitățile s–au organizat în cadrul proiectului ,,Adolescență fără droguri și violență”, scopul fiind acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

De la reluarea cursurilor și până în prezent au mai fost desfăşurate 5 activități informativ-preventive cu elevii din învăţământul preunivesitar, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3876 secunde