Jandarmii și polițiștii, discuții cu elevii despre actele de violență

281
Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța desfășoară, în această perioadă, activități de prevenire a violenței, alături de toate structurile similare din țară, în cadrul Campaniei naționale de infor-mare, prevenire și dialog social "Școala ta în siguranță". Campania cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii, părinții și profesorii din diferite instituții de învă-țământ constănțene, în baza protocolului semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 


Oamenii legii s-au întâlnit cu elevii din clasele V-XI ale Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza" Constanța, nr. 1 Valu lui Traian, ai Colegiului Național "Mihai Eminescu" Constanța și Liceului Tehno-logic "Lazăr Edeleanu" din Năvodari. Tinerilor le-au fost prezentate, pe scurt și pe înțelesul lor, misiunile jandarmeriei și poliției, importanța și locul acestor arme în cadrul forțelor de ordine publică și cum pot preveni și combate actele de violență. 


Una dintre problemele puse în discuție de către elevi a fost aceea că în viața de zi cu zi este dificil și chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiți de jandarmi ca, pentru descurajarea unui astfel de comportament, să alerteze în cel mai scurt timp posibil forțele de ordine publică, prin apelul unic de urgență 112, explicând și ce informații sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.392 secunde