Jandarmii se perfecționează în siguranța nucleară

328
Jandarmii se perfecționează în siguranța nucleară - cursurijandarmisursaigjr-1586103259.jpg

Articole de la același autor

Jandarmii se instruiesc în domeniul securității și siguranței nucleare, în vederea creșterii rezilienței la dezastre și pentru un răspuns prompt la evenimente nucleare și radiologice.



Astfel, săptămâna trecută, șeful Direcției Pază și Protecție Instituțională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, col. Mihai Cristian, și alți 19 jandarmi au participat la cursul național de pregătire în domeniul securității materialelor nucleare. La acest curs, au participat și experți de la operatorii economici care desfășoară activități de transport materiale nucleare și radioactive.
Obiectivul general al cursurilor organizate constă în prevenirea și reducerea riscurilor și vulnerabilităților în domeniul nuclear și radiologic.



Reamintim că cele mai semnificative obiective nucleare pentru care jandarmii asigură paza sunt Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele și Infrastructura Europeană de Cercetare "Extrem Light Infrastructure - Nuclear Physics - (ELI-NP)".


În anul 2019, efectivele Jandarmeriei Române au asigurat securitatea unui număr important de transporturi cu caracter special constând în materiale nucleare sau radioactive, produse care fac parte din ciclul de producție necesar funcționării Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4694 secunde