Jandarmii din Constanța, în topul confiscării mărfurilor de contrabandă

177
Jandarmii din Constanța, în topul confiscării mărfurilor de contrabandă - jandarmii-1502210225.jpg
Inspectoratul Județean de Jandarmi "Mihail Kogălniceanu" Constanța este pe locul 4 într-un clasament al volumului de mărfuri de contrabandă confiscate, la nivelul întregii țări. Conform datelor colectate de Asociația InfoCons, bunurile confiscate de către Inspectoratele Județene de Jandarmi sunt în proporție de peste 90 la sută țigări și alte produse din tutun, precum și alcool și alte tipuri de produse cosmetice sau electrocasnice. Ca urmare a acestor acțiuni, 49.260 țigări de contrabandă au fost confiscate și 143 de dosare penale înregistrate.


Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfățurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă. Campania "Stop Contrabanda! Ia atitudine" are ca scop informarea publicului atât în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cât și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen. 


Contrabanda are profunde efecte economice și sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României, potrivit specialiștilor. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranța națională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursă de finanțare pentru activități teroriste.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde