Jandarmii dau lecții elevilor, părinților și profesorilor cum să se ferească de droguri

3569
Miercuri și joi, căpitan Gili Pană - ofițer specialist în cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Criminalității - Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța, a prezentat în fața copiilor, părinților și cadrelor didactice din Cumpăna și Ovidiu o prelegere cu tema "Evitați întâlnirea cu drogurile". Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, maior Sorin Trancă, activitatea s-a dorit a fi o modalitate de sprijinire a comunicării dintre adulți și copii, în ceea ce privește pătrunderea substanțelor psihoactive în comunitate.
Întâlnirile s-au desfășurat la sediul Primăriei din Cumpăna și la Casa de Cultură Ovidiu, în cadrul unui program desfășurat de Asociația Psihologilor și Psiho-pedagogilor din Constanța, în colaborare și cu sprijinul autorităților locale din Cumpăna și Ovidiu. Grupul-țintă avut în vedere în acest proiect ("Prietenii mei de acasă") este format din numeroși copii ai căror părinți lucrează în străinătate și sunt în prezent în grija unor tutori.
Organizatorii au apreciat materialul prezentat și și-au exprimat dorința de a colabora cu Jandarmeria și în alte proiecte și acțiuni, mai ales că întâlnirile au avut un ecou deosebit printre beneficiarii proiectului.
În luna ianuarie, căpitan Gili Pană a mai prezentat astfel de informații legate de impactul substanțelor psihoactive la Hâr-șova, în fața elevilor liceului Teoretic Ioan Cotovu și ai liceului Agroindustrial. Discuțiile au fost legate de combaterea violenței în școli și prevenirea și combaterea consumului de droguri.
Menționăm faptul că Gili Pană este specializat ca formator antidrog, în urma unui stagiu Phare desfășurat în urmă cu trei ani, la București, sub îndrumarea unor specialiști ai Jandarmeriei Franceze și experți ai Agenției Naționale Antidrog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Iulie 2009
Stire din Eveniment : Prins de jandarmi la furat
Pagina a fost generata in 0.9668 secunde