Jandarmii constănțeni își sărbătoresc "ziua onomastică"

83
Jandarmii constănțeni își sărbătoresc

Articole de la același autor

Jandarmii constănțeni sărbătoresc, pentru al treilea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța "Mihail Kogălniceanu", stabilită pentru 26 iulie.

Astăzi, cu începere de la ora 8.00, în prezența personalului de la reședința inspectoratului se va arbora Drapelul Național, în acordurile Imnului de Stat. Activitățile vor continua prin acordarea de diplome de merit, felicitări și mulțumiri din partea inspectorului șef pentru personalul care a obținut rezultate foarte bune în îndeplinirea misiunilor.

v v v

Înființarea primei Companii de Jandarmi din Constanța s-a realizat în anul 1894, așa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian, care-l înștiința pe Mihail Coiciu, primarul orașului, de faptul că, începând cu data de 26 iulie 1894, "a început a funcționa Compania de Gendarmi Constanța, rugându-vă a o recunoaște ca autoritate legalmente constituită".

Tot din același document, mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Șolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4525 secunde