Jandarmii constănțeni, alături de copii în timpul vacanței de vară

227

Articole de la același autor

Jandarmii constănțeni au "descins" vineri la sediul fundației "Giovanni Bosco" din municipiul Constanța. Activitatea se înscrie în suita demersurilor cu caracter preventiv-educațional, desfășurate de jandarmi de-a lungul timpului.


Cu acest prilej, în cadrul programelor educativ-recreative "Vara Împreună" și "Vacanță în siguranță", aproximativ 500 de copii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română. 


În prima parte a întâlnirii, jandarmii constănțeni i-au încântat pe micuți cu o serie de exerciții demonstrative de autoapărare/arte marțiale și exerciții de dresaj canin. Totodată, le-au prezentat și tehnica de care dispune Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, aceștia putând urca într-o autospe-cială dotată cu toate materialele specifice pentru intervenție, devenind astfel pentru scurt timp jandarmi.


Ulterior, într-un cadru interactiv, copiii s-au familiarizat cu specificul meseriei, fiindu-le oferite răspunsuri la întrebările adresate cu privire la istoricul, atribuțiile, misiunile, rolul și locul Jandarmeriei într-o societate modernă.


Partea finală a întâlnirii a fost dedicată activităților informativ-preventive. Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, punând accent pe legislația cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice și regimul răspunderii juridice a minorilor.


În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte.


"Scopul acestor demersuri îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor, în vederea adoptării unor comportamente prosociale", precizează reprezentanții Jandarmeriei.


Astfel de activități s-au mai desfășurat în perioada anterioară cu elevii din cadrul instituțiilor de învățământ din județul Constanța, atât în mediul urban cât și în mediul rural.


Campania informativ-preventivă "Vacanță în siguranță" va continua în perioada sezonului estival, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri cu elevii care se vor afla în taberele școlare organizate pe litoralul Mării Negre.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5794 secunde