Jandarmeria Română, la oră de bilanț

1172
Jandarmeria Română, la oră de bilanț - 15bae4db37de1a26a3fa3523980c2546.jpg
Ieri, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în prezența lui Vasile Blaga, ministrul Administrației și Internelor, a avut loc evaluarea activităților desfășurate de Jandarmeria Română în anul 2009.
Potrivit bilanțului întocmit de Jandarmeria Română, în anul 2009, structurile de ordine publică ale acestei arme au executat 271.173 misiuni, din care: 105.381 misiuni de menținere a ordinii publice executate în 62 stațiuni montane, opt stațiuni balneare și patru stațiuni pe litoralul Mării Negre, precum și prin patrulare în dispozitive mixte, pe raza localităților urbane și rurale și în alte zone de interes operativ aflate în competență. Jandarmii au participat la 40.973 misiuni de asigurare a ordinii publice, 19.324 misiuni de restabilire a ordinii publice, constând în aplanarea unor stări conflictuale în 209 situații, 4.504 intervenții la solicitări telefonice, 14.611 intervenții la solicitare "112". 105.495 acțiuni au fost executate în comun cu alte structuri, din care 54.443 cu poliția și 51.052 acțiuni în comun cu alte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional, în baza planurilor de cooperare și protocoalelor de colaborare încheiate.
În Sezonul Estival 2009, structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Române au executat 24.336 misiuni de menținere a ordinii publice, iar structurile de jandarmi montane au executat 346 acțiuni specifice care au constat în salvarea a 773 de persoane aflate în dificultate și au participat la misiuni de menținerea ordinii publice în zona a 62 stațiuni montane și pe traseele adiacente.
Volumul de activitate al Detașamentului de jandarmi dislocat în Kosovo a fost aproape triplu față de anul precedent, însumând peste 2.300 misiuni de asigurarea protecției personalului EULEX, patrulare, supraveghere și intervenții pentru restabilirea ordinii publice.
În anul 2009 au fost desfășurate activități pentru executarea misiunii de pază și protecție a transportului de combustibil nuclear uzat de la Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" în Federația Rusă. Securitatea acestui transport de la Platforma Măgurele la Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni a fost asigurată de 200 luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Totodată acesta a fost primul transport de uraniu puternic îmbogățit, uzat, efectuat pe calea aerului.
Activitatea de cooperare internațională și afaceri europene a urmărit cu prioritate intensificarea și dezvoltarea relațiilor de cooperare cu instituțiile similare din țările Uniunii Europene, îndeplinirea angajamentelor internaționale ale instituției și implementarea proiectelor aflate în derulare la Jandarmeria Română, precum și a altor proiecte cu finanțare comunitară nerambursabilă în care Jandarmeria este beneficiară.
Activitatea Jandarmeriei Române în anul 2009 în cadrul Forței de Jandarmerie Europeană a constat în principal în participarea la nouă Grupuri de Lucru organizate de Președinția Franceză a FJE, în Franța și în Italia, la două reuniuni ale Comitetului Interministerial de Rang Înalt desfășurate la Paris, la două Comisii Financiare la nivel de experți și dislocarea unui ofițer, pe o perioadă de 2 ani, la Comandamentul Permanent al FJE de la Vicenza (PHQ), în calitate de asistent al Șefului de Stat Major pentru Logistică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3032 secunde