Jandarmeria constănțeană își ridică o biserică în valoare de 700.000 de lei (galerie foto)

2834
Jandarmeria constănțeană își ridică o biserică în valoare de 700.000 de lei (galerie foto) - 6c4d541fc68d426aa028bc05f38164d1.jpg

Articole de la același autor

Ieri, începând cu ora 10, la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a avut loc slujba de punere a temeliei "Capelei Jandarmeriei Constanța", ținută de IPS Teodosie și un sobor de preoți. Ei au sfințit locul pe care se va ridica locașul de cult, care va purta hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Clădirea a fost evaluată la șapte miliarde de lei vechi.
La eveniment au participat din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, adjunctul inspectorului general, general de brigadă dr. Neculai Bontic, comandanții celor trei unități ale Jandarmeriei constănțene, cadre militare și familiile acestora, cadre militare în rezervă, printre aceștia aflându-se și generalul de brigadă (r) Gheorghe Turtoi, promotorul acestui proiect, precum și reprezentanți ai celorlalte arme din MAI.
Potrivit preotului militar Laurențiu Oprea, cel care s-a străduit în ultimii ani să ducă la final proiectul ridicării bisericii jandarmilor, toate demersurile au demarat încă din toamna lui 2003. "Inițial a fost ideea de o biserică, prima dată s-a dorit o biserică din lemn, numai că, prin 2005, Direcția Urbanism din cadrul Primăriei Constanța nu ne-a aprobat proiectul pentru că nu s-ar fi potrivit din punct de vedere arhitectural. Lemnul l-am transformat (n.r. - în proiect) în elemente de zidărie. După această modificare, proiectul iarăși ne-a fost refuzat, pentru că turla nu era în stil neo-bizantin…" - ne-a povestit preotul Laurențiu Oprea toate greutățile prin care a trecut pentru a-și vedea visul împlinit. Abia după ce s-au realizat aceste modificări au fost demarate demersurile pentru avize. Ulterior, din cauza altor probleme organizaționale din cadrul Jandarmeriei, proiectul ridicării bisericii a trebuit să mai aștepte. Proiectantul din București a fost schimbat cu unul din Constanța, arhitect Marian Bel, care a adus noi modificări arhitectonice. Toate aces-tea au amânat momentul sfințirii locului unde se va ridica biserica Jandarmeriei, numai că ieri acest eveniment mult așteptat s-a întâmplat.
De precizat că toate sumele strânse pentru demersurile făcute până în prezent, cât și banii pentru demararea lucrărilor la construcția propriu-zisă au fost strânși numai și numai din donațiile jandarmilor constănțeni, fără vreun ajutor din partea Arhiepis-copiei. Suma totală necesară finalizării lucrărilor nu există, așa că orice sume venite din exterior nu pot să fie decât de un real folos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Iulie 2009
Stire din Eveniment : Prins de jandarmi la furat
Luni, 08 Iunie 2009
Stire din Eveniment : Atac la mașina Jandarmeriei
Pagina a fost generata in 0.3985 secunde