JAF ARMAT LA BANCĂ / Autorul, care a împușcat un polițist, arestat preventiv

218
1
JAF ARMAT LA BANCĂ / Autorul, care a împușcat un polițist, arestat preventiv - untitled-1468442452.jpg

Articole recomandate

Autorul jafului de la o unitate bancară din Bistrița, produs în data de 5 iulie, care ulterior a împușcat un polițist în timpul acțiunii de capturare, a primit miercuri seara mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Decizia a fost luată de Tribunalul Bistrița-Năsăud la propunerea procurorilor, care l-au acuzat pe bistrițeanul Dorin Sima, în vârstă de 35 ani, de tâlhărie calificată, omor calificat în forma tentativei, în circumstanțele ultrajului asupra unui polițist, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uzul de armă fără drept, scrie Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al tribunalului bistrițean, Dana Ceuca, instanța a admis cererea procurorilor, iar mandatul de arestare preventivă este valabil începând cu data de 13 iulie până în data de 11 august.

Inculpatul a fost adus la tribunal în jurul orei 17,15, iar sentința a fost dată cu după două ore. După aflarea sentinței, Dorin Sima a fost dus din nou în centrul de arest preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Din probatoriul administrat în cauză până în prezent a rezultat că în data de 5 iulie, în jurul orei 10,22, inculpatul a pătruns în incinta unei bănci din municipiul Bistrița, înarmat cu un pistol, cu ajutorul căruia le-a constrâns pe două funcționare bancare să descuie sertarul cutiei de valori, de unde acestea au transferat în rucsacul inculpatului suma de 9.282 lei și 2.225 euro.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a efectuat demersuri de depistare a inculpatului, solicitând Judecătoriei Bistrița luarea măsurii arestării preventive în lipsă.

Întrucât au existat date din care rezulta că inculpatul se ascundea într-un imobil pe care l-ar fi închiriat în municipiul Bistrița, în data de 12 iulie organele de poliție s-au deplasat la adresa respectivă pentru depistarea inculpatului. Între autorul jafului și polițiști a existat un schimb de focuri, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud fiind împușcat în brațul stâng, iar agresorul a fost rănit în zona coapsei drepte.

Potrivit procurorilor, în cazul polițistului rănit, plaga împușcată necesită pentru vindecare un număr de 64-65 de zile de îngrijiri medicale, totodată fiind pusă în pericol viața acestuia.

În urma reținerii lui Sima, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost sesizat cu privire la faptă, iar dosarul constituit anterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a fost declinat, cele două cauze fiind reunite, scrie realitatea.net



Comentează știrea

costica
14 iulie 2016
opinie

Lucru la domiciliu part-time! Bani repede la domiciliu! Primești instrucțiuni complete! Cel mai puternic sistem! Alegerea cea mai bună pentru tine! info: http://bit.ly/29ypMJN

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0741 secunde