ISU face precizări în legătură cu Cartea de Salvare la Bord

443
ISU face precizări în legătură cu Cartea de Salvare la Bord - isu-1479909472.jpg
Cartea de Salvare la Bord este o inițiativă lansată în anul 2015 de Automobil Clubul Român (ACR), împreună cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) și promovată în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și OMV Petrom. Acest concept a fost implementat în România după modelul altor cluburi din Europa, membre ale Federației Internaționale a Automobilului (FIA) 




Dotarea mașinii cu Cartea de Salvare la Bord poate reduce cu până la 30% timpul de descarcerare în cazul unui accident. Majoritatea șoferilor din România manifestă un comportament preventiv în trafic, dar mai puțini dintre aceștia sunt familiarizați cu situația post-accident. În cazul unui accident grav, dotările autoturismelor moderne, menite să sporească siguranța pasagerilor, sunt o serioasă provocare pentru echipajele de descarcerare. 


Anumite componente de siguranță pot reprezenta factori de risc (ex. explozia generatoarelor de gaz din componența sistemelor airbag) atât pentru echipajele de intervenție, cât și pentru persoanele care așteaptă să fie salvate. Cartea de Salvare a autoturismului aflată la bord poate crește șansele de salvare ale participanților la trafic după un accident. Cu ajutorul acesteia, timpul de descarcerare poate fi redus cu până la 30%, aspect vital în lupta contracronometru pentru salvarea victimelor rezultate în urma accidentelor grave de circulație.


Cartea de Salvare la Bord este un document standardizat în format A4, care prezintă specificațiile tehnice ale mașinilor. Aceasta cuprinde informații importante pentru salvatori, cum ar fi: poziționarea armăturilor cabinei, a rezervorului de combustibil, a bateriei, airbag-urilor, generatoarelor de gaz, unităților de control ș.a., precum și punctele adecvate de tăiere, astfel încât, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare să intervină cu promptitudine pentru salvarea victimelor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9538 secunde