ISU "Dobrogea", la ora bilanțului. Care sunt cele mai mari probleme ale pompierilor

211
Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" și-a prezentat, astăzi, bilanțul pe anul 2017, în prezența secretarului de stat Raed Arafat. Printre cele mai mari probleme sesizate în cadrul bilanțului au fost lipsa personalului în structurile de coordonare și suport, lipsa personalului și, cel mai grav, uzura fizică foarte mare a ambulanțelor SMURD. 


Un alt element îngrijorător este modul în care se prezintă sediul central, întrucât acesta nu mai corespunde normelor, fiind necesară modernizarea și renovarea acestuia. Colonelul Daniel Gheorghe Popa, inspectorul șef al ISU "Dobrogea", a propus înlocuirea autospecialelor cu uzură fizică accentuată, dotarea cu ambarcațiuni pneumatice adecvate lacurilor și inundaților, dar și suplimentarea posturilor la subunități.


"Eu sper că o să vedem o încadrare mai mare în cursul acestui an, dar și a anilor viitori, cu subofițeri, și cu specialiști. Avem programul de lucru de 24/48 ore pentru a putea ajunge la completarea acestui personal. Din păcate, am avut pensionări mai precoce, în urma legii pensionărilor speciale, avem și un număr de personal angajat prin anii 2006-2007, care urmează să se pensioneze, pentru că nu s-a pus la momentul respectiv o limită de vârstă", a declarat Raed Arafat. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.082 secunde