ISU Dobrogea își va muta, provizoriu, sediul administrativ. Se anunță modernizări!

1953
ISU Dobrogea își va muta, provizoriu, sediul administrativ. Se anunță modernizări! - fondsediupompieri1-1617383339.jpg

Articole de la același autor

Sediul administrativ al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” are nevoie urgentă de modernizare, la fel și dispeceratul integrat unde ajung apelurile pentru SMURD, pompieri și Ambulanță. Intenția conducerii instituției este ca reabilitarea și dotările să fie achiziționate din fonduri europene.

Condițiile în care funcționează unitățile de salvatori din județul nostru nu sunt dintre cele mai moderne. O afirmă chiar colonelul Mihail Cristian Amarandei, inspectorul șef al ISU „Dobrogea”, sosit la conducerea instituției în luna februarie a acestui an. „Este nevoie de modernizare și de crearea de condiții confortabile în toate unitățile, dar mai ales în sediul administrativ, unde își desfășoară activitatea și dispeceratul integrat”, a subliniat colonelul Amarandei.

Potrivit acestuia, sediul din strada Mircea cel Bătrân al ISU Dobrogea nu a fost niciodată cuprins într-un proiect complex de reabilitare și modernizare, iar efectele deja încep să se vadă. Drept pentru care, în prezent, se fac demersuri pentru găsirea de fonduri și modernizarea completă a sediului. „Vor fi realizate proiecte transfrontaliere pentru accesarea de fonduri. Nu putem să cerem performanță, fără să asigurăm condițiile minime de confort, atât din punct de vedere tehnic, cât și al spațiului. La ora actuală, în contextul numărului ridicat de solicitări, este important să avem o situație actualizată, în permanență, a dotărilor disponibile, a resurselor și a localizării lor. Nu se poate face performanță cu sisteme învechite sau pe un telefon”, a subliniat colonelul Amarandei, făcând referire și la dispeceratul integrat al SMURD, ISU și Ambulanță, care își desfășoară activitatea în același sediu.

Se caută un sediu nou, în zona metropolitană

În consecinţă, împreună cu Instituția Prefecturii, au fost demarate căutările pentru găsirea unui spațiu în care birourile ISU Dobrogea să fie mutate provizoriu. „Nu ne dorim să ne mutăm de tot, localizarea sediului în spațiul actual este propice din multe puncte de vedere: este accesibilă locuitorilor Constanței, este aproape de alte instituții esențiale. Dar pe perioada reabilitării va trebui să ne desfășurăm activitatea în alte spații”, a adăugat col. Amarandei.

„Angajații ISU Dobrogea au nevoie de condiții mai bune de muncă. În acest sens, împreună cu conducerea ISU am demarat identificarea de spații noi pentru cei cu atribuții administrative. Cu sprijinul autorităților locale am găsit în zona metropolitană Constanța mai multe locuri potrivite activității angajaților ISU. Este un pas important, care se va face pentru creșterea operativității uneia dintre cele mai importante instituții de la nivelul județului”, a afirmat, la rândul său, prefectul Silviu Coșa.

Precizăm că documentele istorice menționează referiri la actuala locație unde își desfășoară activitatea ISU Dobrogea încă din 1960, când „activitatea de bază a acestei companii era asigurarea intervenției pentru localizarea și lichidarea incendiilor declarate în orașul Constanța, cât și în cadrul raionului său de intervenție, extins în cuprinsul raioanelor Negru Vodă, Hârșova, Istria, o parte din raionul Medgidia precum și pe teritoriul litoralului”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5371 secunde