ISU "Dobrogea", în alertă. Pompierii se pregătesc pentru un nou val de ninsoare

1358
ISU

Articole de la același autor

După patru zile de viscol puternic și precipitații abundente, autoritățile constănțene continuă eforturile pentru înlăturarea efectelor generate de vremea severă. Autoritățile au efectuat pregătiri la nivelul tuturor structurilor pentru gestionarea unui nou episod de fenomene meteo periculoase, prognozat să înceapă chiar de astăzi.

"Au trecut 96 de ore, în care structurile de intervenție au gestionat efectele generate de viscolul năprasnic și ninsorile abundente care au afectat puternic întreg județul Constanța, autoritățile continuă să facă eforturi susținute pentru restabilirea stării de normalitate și degajarea principalelor artere de comunicație rutieră. Au acționat pentru înlăturarea efectelor meteorologice periculoase 756 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu 248 de utilaje, 660 reprezentanți ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență cu 294 de utilaje, 343 angajați ai Ministerului Transporturilor cu 202 utilaje și alte structuri cu 58 de reprezentanți și 32 de utilaje", au transmis reprezentanții ISU "Dobrogea".

Paramedicii SMURD au intervenit prompt și de această dată, trecând peste toate obstacolele provocate de viscol și ninsoarea abundentă și au ajuns la toate solicitările, fiind salvate 83 de persoane cu diferite afecțiuni medicale, dintre care 20 de femei gravide, care au ajuns în siguranță la cele mai apropiate unități spitalicești.

De asemenea, structurile de intervenție au reușit degajarea din zăpadă a peste 297 de autovehicule surprinse de viscol și salvarea celor 642 persoane aflate în dificultate. Situația s-a îmbunătățit conside-rabil în privința furnizării energiei electrice, la acest moment înregistrându-se numai cinci localități fără energie electrică.

În ciuda viscolului puternic și a precipita-țiilor abundente căzute în ultimele patru zile pe teritoriul Constanței, îndeosebi în partea de sud a județului, pompierii militari în cooperare cu toate celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale administrației județene și locale au reușit să ducă la bun sfârșit misiune după misiune. În toată această perioadă, pompierii militari au răspuns eficient solicitărilor de prim-ajutor medical și pentru salvarea persoanelor surprinse de viscol, în cooperare cu reprezentanții Drumurilor Naționale și ai Drumurilor Județene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5197 secunde