€ 4.7326
£ 5.2538
$ 4.2139

Mai multe ştiri online:

ISU a amendat unitățile de turism din stațiuni

Ştire online publicată Joi, 11 Iulie 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” vor fi prezenți pe litoralul românesc toată vara și vor avea grijă să verifice unitățile de turism, restaurantele, cluburile și alte obiective. Spre exemplu, în prima săptămână a lunii iulie, aceștia au efectuat controale în 45 de obiective de turism și alimentație publică. În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 268 deficiențe.

De asemenea, au fost aplicate 246 sancțiuni, respectiv 211 avertismente și 35 amenzi contravenționale în valoare de 84.500 lei.

Neregulile se referă la neîntocmirea și/sau neavizarea planului de intervenție, la unele unități de turism; neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor. Totodată, au fost sesizate nereguli privind starea de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, dar și pentru marcarea hidranților interiori de incendiu. În unele locații, s-a constatat lipsa verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare), dar și exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor.

Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate, au fost executate exerciții de evacuare. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.028 secunde